5+1 dolog, amit a blogolásnak köszönhetek + Nyereményjáték | Blogszülinapi bejegyzés #1 | 2018

július 17, 2018

Számtalan előnye van annak, ha belevágsz a blogolás rejtelmes és izgalmakkal teli világába. Én személy szerint rengeteg mindent köszönhetek az oldalamnak, olvasóimnak, mindig tanulok tőlük valami újat, és nem kevés örömet szereztek már nekem ebben a három évben. A blogszülinapi bejegyzéssorozat első tagjaként egy igazán rendhagyó posztot készítettem el: szeretném felsorolni, és kicsit megismertetni veletek azokat a tulajdonságokat, dolgokat, amelyek szinte teljesen átformálták az életemet, természetesen jó értelemben.
Ha eddig esetleg még nem mertétek elindítani a saját blogotokat, akkor biztosan itt az ideje, ugyanis számomra ez a hobbi rengeteg mindent adott, és az a legjobb, hogy egyáltalán nem érzem úgy, hogy időpocsékolás lett volna! ↓↓

Elsőként azt szeretném megemlíteni, amire a legbüszkébb vagyok, azt hiszem, hogy ez az egyik legfontosabb érv a felsoroltak között. El nem tudjátok képzelni, mennyire nem bíztam a saját erőmben blogolás előtt, az oldalam hihetetlenül...

... megnövelte az önbizalmamat.

Ezt talán abból is le lehetett szűrni, hogy „pályafutásom kezdetén” szinte senkinek nem beszéltem a szüleimen és közeli barátaimon kívül az oldalamról. Aztán véletlenek folytán természetesen kiderült a suliban és magánéletemben is, de így visszagondolva abszolút nem bántam meg, hogy így alakult. Rengetegen támogatnak engem, még ma is meglepődök ezen, hiszen olyan emberektől is kapok pozitív visszajelzéseket, akikkel nincs olyan közeli kapcsolatom.

A helyesírásom, illetve fogalmazáskészségem is jó úton haladt...

... ezalatt a három év alatt. Nem azt mondom, hogy a bejegyzések írása előtt pocsék lettem volna ezekből, de magam is határozottan érzem a javulást. Egyébként aki ehhez kapcsolódó problémákkal küzd, annak mindenképpen ajánlom, hogy indítsa el a blogját, de ha nem szeretne a „nyilvánosság elé kitárulkozni”, akkor legalább magának kezdjen el írogatni.
Ha valaki megnyitja oldalának kapuit, biztosan belefut majd abba, hogy egyre több különleges, rendhagyó posztot szeretne publikálni a közönség számára. Az a legjobb dolog, hogy...

... a kreativitásod szárnyalni fog, újabbnál-újabb ötleteket valósítasz meg.

Én már egy külön listát vezetek a jövőbeli terveimről, összefüggésben a blogommal, mert annyi van a fejemben, hogy biztosan elfelejteném valamelyiket. Nagyon jó látni és érezni, mikor megoszthatod az egyik nagy munkával és sok gondolkodással járó alkotásodat. Ráadásul, ha valamibe beleadod szíved-lelked (nemcsak a blogolásra vonatkoztatva), azt más is észreveszi, és értékelni fogja.
Biztosan többen is szenvedtek azzal, hogy rengeteg mindent szeretnétek megvalósítani, viszont nincs rá egyszerűen időtök, vagy pedig annyira feltorlódnak ezek a tervek, hogy a végén egyikre se tudtok megfelelő mennyiségű energiát fordítani. A blogolás ebben is nagy segítség lehet számotokra, ugyanis...

... nagyszerűen megtanulhatjátok az időtöket beosztani.

Ha tényleg komolyan veszitek az oldalatok vezetését, akkor elkerülhetetlen a rendszeresség bevezetése. Mindig előre kell gondolkodni, hogy mikor lesz lehetőségetek bejegyzéseket írni, szerkeszteni stb. A feladatokat részletekben teljesítve garantáltan időben tudjátok a posztokat publikálni.
Azt hiszem, majdnem minden blogtulajdonos törekszik arra, hogy blogjának igényes és szép kinézete legyen. Erre a leggyakoribb megoldás az, hogy felkeresel valakit, aki tudna ebben neked segíteni, vagy pedig megküzdesz egyedül a problémával, és addig kutatsz a témában, tanulsz trükköket a profiktól, míg nem leszel elégedett a munkáddal. Az utóbbi kategóriába tartozva, azt kell mondjam, hogy rengeteget...

... fejlődtek a design-, és oldalszerkesztési technikáim.

Bár még közel sem tartozom a profik közé, nagyon tetszenek a legutóbbi munkáim, ugyanis tudom, hogy ezek fantasztikus teljesítményeknek számítanak magamhoz képest (az oldalam előtt nem volt semmilyen tapasztalatom ezen a téren, mindent saját magam kísérleteztem ki).
A végére hagytam azt a pontot, amely számomra a legfontosabb, és azt gondolom, hogy ezzel más is így van. Belépve a blogíeás közösségébe...

... olyan blogos írókkal találkoztam, akik nem kevésszer inspirálnak engem, ráadásul velük nagyon jó barátságot kötöttem.

Remélem, hogy sikerült előcsalogatnom a kedveteket az oldalatok megnyitásához/további vezetéséhez, számomra rengeteg pozitívumot nyújtott a Varázstinta blogom. Természetesen ha már a blogszületésnapi bejegyzéssorozat első részénél járunk, semmiképp sem maradhat el a várva várt nyereményjáték!
Figyelem! A játékban csak azok vehetnek részt, akik magyarországi címre kérnék majd a nyereményt, sajnos nincs lehetőségem külföldre postázni! Az eredményhirdetésre július 25.-én kerül sor, a „dobozban” találhatjátok majd meg a szerencsés nyertes nevét, vele pedig azon az email címen fogok kapcsolatba lépni, amit a dobozba is beírt.
A csomag tartalmazza Krausz Emma: Osztálykép című könyvét, egy könyvjelzőt, amelyen egy idézet olvasható a könyvből, illetve a könyvborító látható rajta, egy blogos kitűzőt és az írónő levelét, amiben néhány háttérinformáció szerepel az olvasmányhoz.

A következő blogszülinapi bejegyzés és nyereményjáték időpontja: 2018. július 19.

a Rafflecopter giveaway

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Boldog szülinapot a blognak és még jó sokat! :)

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, amit írsz! 12 éve blogolok, de csak a legközelebbi családtagjaim tudják! 🙂 Nálam kicsit napló is. Boldog blogszülinapot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, akkor Te már igazán tapasztalt lehetsz az írás világában! Nem rossz, hogy nem újságolhatod el másnak a hobbidat? Köszönöm szépen! (:

      Törlés
    2. Óh, tapasztaltnak nem mondanám magam, de szeretem csinálni.
      Gyere, látogass meg, ha van kedved!
      http://pjutko.blogspot.com

      Törlés
    3. Köszönöm szépen a linket, mindenképp megnézem az oldaladat! (:

      Törlés
  3. Boldog blogszülinapot, és köszi a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy velem játszottál! (:

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal