BemutatkozásA bemutatkozás megszokott oldaláról kezdve egy 21 éves, egyetemista, pszichológus hallgató vagyok, aki néha túlzottan belemerül a könyvek csodálatos világába, a külvilágot egy kis (de általában hosszabb...) időre elfelejtve. Az olvasás szenvedélye mellett helyet kap mindennapjaimban a blogírás és futás is, amelyek nélkül ma már nehezen tudnám elképzelni az életem. Ezeken kívül szeretek a pszichológiában elmélyedni: a kutatómunkák, az új dolgok tanulása, az emberi elme, mások és önmagam alapos megismerése erővel töltenek fel és inspirálnak. Idén kezdtem el utolsó alapszakos tanévemet, és a célom, hogy mesterszakon társadalom- és szervezetpszichológiát tanuljak. Ugyanakkor szeretném, hogy az olvasás a későbbiekben, a munkám során is nagy szerepet kapjon, ezért tervem, hogy mesterszak után szakirányú továbbképzésként elvégzem a biblioterápiát.
Imádok utazni, új helyeket felfedezni, új ismertségeket kötni országhatárokon belül és kívül is. Ha tehetném, akkor sokkal többet és sokkal messzebbre utaznék, mint amennyire most lehetséges, de a koronavírus egyik pozitív hatása az volt, hogy megtanultam értékelni a kisebb távolságú és rövidebb időtartamú kalandokat is.
Szeretek új dolgokat tanulni, mely az utóbbi időszakban nemcsak a könyv- és sorozatválasztásomban mutatkozott meg (elkezdett egyre jobban érdekelni az űrutazás és kvantumfizika), hanem hobbijaim változatosságában is: nemrég kezdtem el hivatalosan is tanulni a harmadik idegen nyelvemet, a norvégot.

És hogy miről olvashattok az oldalamon? Eddig főleg könyvkritikákat írtam általában történelmi, klasszikus, krimi-thriller és disztópia kategóriában, de a blog arculatváltása óta igyekszem a fókuszt a pszichológiával kapcsolatos tartalmakra helyezni (illetve ezeket az olvasással összekötni). Célom, hogy kreatív, tematikus, vagy aktuális bejegyzéseket készítsek (pl. élménybeszámolók, ünnepekhez kötődő olvasmányajánlók stb.). Ha szeretnél még jobban megismerni engem, vagy az oldalam célját, stílusát, akkor ajánlom az alábbi posztokat, illetve személyes, anya-lánya blogunkat olvasgatásra:

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal