Tündérfények a varázslatos hangulathoz | DIY Cotton Ball Lights

augusztus 05, 2016


A mi családunk mindig is szeretett kreatív dolgokat alkotni, így nem volt számunkra kérdés, hogy ezen a nyáron is tevékenykedünk majd. Végül erre az égősorra esett a választásunk, aminek az elkészítését már több hónapja húztuk-halasztottuk időhiány miatt. Most végre sikerült minden "hozzávalót" beszereznünk, így el is kezdhettük a munkát. Ezeket a tündérfényeket a szobámban, az ágyamra tettük végül fel, nagyon jól mutat a sötétben, igazán meghitt hangulatot varázsol. És bár felmerülhet a kérdés, hogy minek is írom meg ezt a bejegyzést, hiszen ez egy könyves blog; úgy gondoltam, hogy talán valakinek szüksége van egy kis inspirációra, mivel dobhatná fel a szobáját. Nem mellesleg egy jó könyvbe is sokkal könnyebben el tudsz mélyedni, ha hangulatos környezetben olvasod. (:
A kábel beszerzési helyét belinkelem a bejegyzés végére, nagyon sok fajta, és típus közül válogathattok.



Szükségetek lesz egy hobbi-, vagy dekupázsragasztóra, egy szép horgolófonalra, ollóra, apró, vízibombára (lufira), és lufifújóra. 


A ragasztóból folyassatok ki keveset egy tálba, majd hígítsátok fel vízzel, hogy bele tudjátok forgatni a lufikat. Miután jól beragasztóztátok a lufit, utána kezdjétek el egyenletesen feltekerni rá a fonalat. Fontos, ha jó sokat tekertetek rá, és úgy érzitek, hogy már száraz a felület, akkor hempergessétek meg újra a ragasztóban, mert különben nem fog jól megkeményedni. Ha készen vagytok, akkor ragasztózzátok be újra a fonallal bevont lufit, majd pedig rakjátok bele egy kis pohárba, vagy tojástartóba száradni egy napig. Másnap pedig lyukasszátok ki a lufit, és vegyétek ki a gömböcskéből.


Talán most jön a legizgalmasabb része az egész folyamatnak, amikor rászerelitek az égősorra a gömböket. Én egy LED-es, 20 darabos kábelt használtam, ami kicsit kékes fényt adott. Ha nem szeretnétek kékes ragyogást, akkor ne a LED-es izzókkal próbálkozzatok. Mi nagyon meg voltunk elégedve az eredménnyel, ráadásul nem is nehéz elkészíteni ezeket a tündérfényeket. Próbáljátok ki Ti is, szerintem bárki örülne, akinek odaajándékozzátok, dekorációnak is tökéletes. Elég rendhagyó bejegyzés sikeredett, de remélem azért ez is tetszett nektek a könyvértékelések mellett. (:
Az kábelt innen tudjátok megrendelni.

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Ez nagyon szuper! Mindig ki akartam próbálni ezt a lufis-ragasztós-fonalas módszert. A végeredmény is csudajó, én is szivesen olvasgatnék egy ilyen szépséges alkotás mellett. Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kipróbálni, bonyolultabb, mint amilyennek látszik. Már csak a látványért mindenképp érdemes belevágni. :))

      Törlés
  2. Ez nagyon jó, csinálhatnál több ilyen posztot is, szívesen olvasnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon élveztem a bejegyzés, illetve a fényfüzér elkészítését, biztosan lesz még ilyen jellegű tartalom az oldalon! (:

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal