Őszi és Halloween-i könyvborítók | (Ki)Borító sztorik #4

október 15, 2016

Pár napja Pinteresten szebbnél-szebb könyvborítókat nézegettem, amikor belebotlottam pár őszi hangulatúba. Innen is jött az ötlet, hogy összegyűjtök nektek nemcsak a mostani évszakhoz illő borítókat, hanem Halloween-hez kapcsolódóakat is. Remélem, tetszenek nektek a választásaim, én garantáltan kedvet kaptam egy jó kis őszi, borongós napokra tartogatott regény olvasásához.


Bevallom, nekem ez a három borító nyerte el a tetszésemet a legjobban. Sarah Addison Allen írónő könyvei közel állnak hozzám, mikor pedig tudatosult bennem, hogy az egyik regényének a borítója nagyon is őszi hangulatú, biztos voltam benne, hogy helyet kap a válogatásban. A középső kép engem a szeptemberre, azon belül is a sulikezdésre emlékeztet, amikor még a nyári időjárás az elemében van. És végül a harmadik képről szerintem nem is kell mondanom semmit, hiszen aki ránéz, az már a címből észreveszi az "árulkodó jelet".


Ebben az időszakban szerintem mindenki legalább egyszer kézbe vesz egy krimit, illetve thrillert. Így nem is volt kérdés, hogy keresek ezekre a műfajokra is egy-egy példát. Meglepve tapasztaltam, hogy a legtöbb ilyen könyvborítón egy lány szerepel, méghozzá piros kabátban, köddel, sejtelmes környezettel körülvéve. Az írók nagy előszeretettel használják fel regényeikben a titokzatos, elhagyatott ház "motívumot", amelyek már a borítókon is sokat szerepelnek.


Halloween, varázslatos lények, boszorkányok... Nagyon sok fantasy regény külsején kapnak helyet a boszorkányok, szerintem ez a három kép nagyszerűen átadja ezt a különleges, Halloween-es hangulatot. Az első tetszik a legjobban, bár engem ez a borító nemcsak az őszre, hanem a télre is emlékeztet a lilás-kékes színvilágával.


Végül pedig az utolsó válogatásomban késő nyárra emlékeztető borítókat mutatok meg, amelyek szerintem fantasztikusan szépre sikeredtek. Örülnék, ha egyszer nálunk is hasonló külsővel jelennének meg könyvek, sokkal szívesebben venné kézbe az ember az ilyen regényeket. A középső kép egy picit emlékeztet a Szikraváros c. filmre a ruha teljesen úgy néz ki, mint a főszereplőnek az öltözéke. Ráadásul a bogár is nagy szerepet kap majd a történetben, a későbbiekben.

Remélem, hogy tetszett nektek ez a tizenhárom könyvborító, amit összeválogattam, nekem igazán megjött tőle az őszi, illetve Halloween-i hangulatom. 

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Sarah Addison Allen First Frostja nem novella :) Az egy regény :) Idén télen olvastam, A csodálatos Waverley-kert folytatása.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy szóltál, máris átjavítom! ((:

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal