5+1 könyv, amelyet még 2017-ben el szeretnék olvasni

november 09, 2017

Hihetetlen, de űrsebességgel közeledünk a 2017-es év végéhez, november hónapba belépve szerintem nem csak bennem szólalt meg a vészharang. Gondoltam jó ötlet lenne, ha összegyűjteném egy helyre azokat a könyveket, amelyeket még idén szeretnék sorra keríteni, így biztosan nem fogok róluk elfeledkezni. Nem fogok túl sok olvasmányt összeírni, mert november-december hónapban mindig kevesebb időm jut olvasásra, mint általában az év többi napján, úgyhogy csupán hat regényt szedtem össze. Nektek is van ilyen listátok? Mely könyvekben szeretnétek még a maradék pár hétben elmélyedni? ↓↓
1. Ernest Hemingway: Az öreg halász és a tenger
Ez a legfontosabb tétel, eldöntöttem, hogy addig nem vagyok hajlandó belépni az elkövetkezendő évbe, amíg ez a történet nem szerepel az olvasmánylistámon. Már több, mint egy éve kajtatok utána a könyvtárban, nem sikerült megszereznem, a napokban viszont megtudtam, hogy az egyik legjobb barátnőm könyvespolcán ott lapul egy példány, úgyhogy megszánt engem, és kölcsönadta a sajátját. Bár Hemingwayről, mint „emberről” nem sok jót hallottam, kíváncsi vagyok az írói stílusára, történeteire, ugyanis a híres és nevezetes hat szavas novellájával az én szememben nagyot nőtt.

2. Robert Louis Stevenson: Dr.Jekyll és Mr.Hyde
Már többször is hallottam emlegetni ezt az olvasmányt, de akkor kaptam kedvet hozzá, mikor májusban Philip Zimbardo pszichológus emlegette kedvenc könyveként. Nem szerettem volna jobban utánaolvasni a történetnek, igazi meglepetés lesz számomra a cselekmény. Gondoltam, nem lehet olyan rossz, ha a világ egyik leghíresebb professzora ezt ajánlja! Szerencsére sikerült beszereznem, méghozzá a Helikon kiadótól, úgyhogy sokat sem kellett fizetnem érte.


3. J.R.R.Tolkien: Karácsonyi levelek
Bizony, hamarosan itt van a karácsonyi időszak is (apropó, rengeteg ilyen témájú bejegyzésötletem van, érdemes résen lenni!), úgyhogy felírtam egy-két olvasmányt az ünnepekre. Év elején akadtam rá erre a kívül-belül gyönyörű könyvre, tudtam, hogy nekem ezt kötelező elolvasnom. Tolkien nagy szerepet kapott nálam az idei évben olvasmányok terén, sorra kerítettem a Hobbitot, illetve a Gyűrűk Ura Trilógia első részét is. Mindkettőről találtok kritikát az értékelés menüpontban!


4. Agatha Christie: Karácsonyi krimik
Már több bűnügyi történetet is olvastam a krimik királynőjétől, de bevallom őszintén, nem mondanám magam nagy rajongónak. Csavarosak és fordulatosak a könyvei, de valahogy mégsem vagyok annyira lenyűgözve, kicsit zavart a túlnyújtottságuk. Egyedül a Tíz kicsi négert sikerült nagyon, de nagyon a szívembe zárnom, és biztos vagyok benne, hogy sok ehhez hasonló regénye van Agatha Christie-nek, csak egyelőre még nem találkoztam velük. Ugyanúgy a karácsonyra hangolódva esett a választásom erre a krimi-válogatásra, remélem, hogy élvezni fogom őket!


5. Julian Fellows: Belgravia
Ebben a választott olvasmányban vagyok a legbizonytalanabb, nem tudom, hogy idén sorra fogom-e még keríteni. Nem azért, mert nem lenne hozzá kedvem, hiszen rajongok az író Downton Abbey filmsorozatáért, és a Belgravia esetében is hasonló hangulatra, történetre számítok. De valószínű az idő lesz az, ami miatt nem kerül fel az idei listára, hiszen vannak nagyon fontos, „must read” könyvek, illetve a karácsony is mindjárt itt van, úgyhogy az ünnepi regényeket elsőbbséget élveznek. De a remény hal meg utoljára, bízok a legjobbakban!



5+1. Richard Paul Evans karácsonyi történetei
Richard Paul Evans az egyik kedvenc íróm, imádom a karácsonyi történeteit. Mindegyikük egy nagyon fontos problémát dolgoz fel hangulatos körülményekben csomagolva. Ne tipikus sablonsztorikat képzeljetek el, mindegyikükben van valami különleges dolog, mozzanat, amely első olvasásra rabul ejti az olvasót. Nálunk három ilyen témájú regény jelent meg: Hol lehet Noel?, Karácsonyi doboz és a Kegyelem. Mindháromról találtok értékelést a blogon, érdemes megnézni őket, ha szeretnétek egy kicsit többet megtudni az íróról, és köteteiről.

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Szia!

    Szégyen és gyalázat, de még soha nem sikerült eljutnom odáig, hogy elolvassak egy Agatha Christie regényt! Szörnyű. Már csak azért is, mert nagyon is kíváncsi vagyok rá. Most a megfilmesítése miatt időszerű lenne a Gyilkosság az Orient expresszen. Ha olvastad, neked mi a véleményed róla?
    A Tíz kicsi négert már többen említették, hogy talán a legjobb írása, úgyhogy az biztos benne lesz az "Első három Agatha regényem" listában. :D Erről most Te is abszolút meggyőztél.

    Henna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Sose szégyelld, nálam is vannak olyan írók, olvasmányok, amelyeket illett volna már sorra kerítenem, de még nem tettem... Ne aggódj, ami késik, nem múlik! (;
      Pont a napokban ajánlotta az Orient Expresszt egy osztálytársam, azt mondta, akkor is nagyon fogom élvezni, ha nem vagyok nagy AC-rajongó. Bízom a szavaiban, szerintem megéri elolvasni, de hamarosan én is megismerkedem vele, úgyhogy bővebb véleményt csak akkor tudok mondani róla. (:
      A Tíz kicsi négert tényleg nem szabad kihagyni a listából, egy délután alatt "felfaltam", végig izgultam magam rajta. :D

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal