Amikor a zene elmeséli a történetet #3

január 28, 2018

Történt már veletek olyan, hogy olvastatok valamilyen könyvet, és eszetekbe jutott egy zeneszám, amely pont illik a történet hangulatához, esetleg cselekményhez? Velem ez már számtalanszor előfordult, úgyhogy azt gondoltam összegyűjtök párat, és készítek belőlük egy bejegyzést. Ha esetleg nektek is van egy elképzelt (vagy valódi) lejátszási listátok, mindenképp küldjétek el kommentben, nagyon kíváncsi vagyok rá! Mindegyik zeneszám mellé csatolok egy kis idézetet a könyvből, ami a legjobban illik a dalszöveghez. Ha szeretnétek az előző részt is meghallgatni, elolvasni, akkor azt ezen a linken tehetitek meg.


1. Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót!
„– Jobb szeretném, ha bádogkannákra lövöldöznétek a hátsó udvarban, de úgyis tudom, hogy madarakra fogtok vadászni. Lőjetek le annyi szajkót, amennyit csak akartok, de ne bántsátok a feketerigót. Az bűn. Ez volt az egyetlen eset, amikor Atticus valamire azt mondta, hogy bűn, és én megkérdeztem Miss Maudie-tól, miért mondta ezt. 
– Apádnak igaza van – mondta. – A feketerigó nem okoz kárt, csak fütyül, és a füttyével gyönyört szerez mindnyájunknak. Nem tesz kárt a veteményben, nem rak fészket a csűrben, csak vidáman fütyörész. Ezért bűn lelőni a feketerigót.” ↓↓


„We were sun-burned and shoeless kids
It was the dead of July
We were skippin' stones in the failing light
I smelled the fire place
Although we were miles away
We were infinite
There was no time in those days”

2. Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete
„Egyharmad részben a barátom vagy, egyharmad részben a bátyám, egyharmadban a méhésztársam és egyharmadban a szerelmem – mondtam neki. Mire kifejtette, hogy túl sok a harmad, amit persze én is tudtam, bár rossz vagyok matekból, de azért ennyire nem. Néztük egymást, s próbáltuk kitalálni, hogy melyik harmadot kéne kitörölni az egyenletből.”
I can't be everything you want me to be
Finally, I can see the light through the leaves
But it's all gone
But it's all gone”

3. Sara Shepard: Pretty Little Liars - Hazug csajok társasága
„Persze, Alison Alison volt. Hozzá mindig fordulhattak, ha valakinek el akarták sírni a bánatukat, ő felhívta a srácot, akibe épp bele voltak zúgva, hogy megtudja, mit érez, és ő mondta ki a végső szót, hogy a farmerben nagynak látszik-e valakinek a hátsója vagy sem. Csakhogy a lányok féltek is tőle. Ali többet tudott róluk, mint bárki más, beleértve a sötét dolgokat is, amelyeket legszívesebben eltemettek volna. Mint egy hullát. Rémes gondolat volt, hogy Ali esetleg meghalt, de… de ha így van, legalább a titkaik biztonságban vannak. És így is volt. Legalábbis három évig.”


„Good girls do bad things sometimes,
but we get by with it.”

You Might Also Like

0 megjegyzés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal