Oldalak

2015. augusztus 7., péntek

2015 nyaralás § Élménybeszámoló, beszerzéseim

Aki sűrűn olvassa a blogomat, az biztos észrevette, hogy már több napja nem írtam új bejegyzést. Mielőtt még arra a következtetésre jutnátok, hogy meguntam az írást, elmondanám, hogy 4 napra nyaralni mentem a családommal. (:
Ez egy ilyen élménybeszámolós bejegyzés lesz, amiben nemcsak azt írom le, hogy mit csináltunk, hanem azt is, hogy miket vásároltam, illetve kaptam a névnapom alkalmából.
Az írásom végén belinkelem azt, hogy honnan tudjátok beszerezeni azokat, amiket én is.A szállásunk Sopron mellet egy kis faluban, Fertőrákoson volt. Nagyon sokat utazgattunk, még Ausztriába is átmentünk körülnézni.
Az első nap a kis panziónk mellett maradtunk, elmentünk Sopronba sétálni. Szerintem nagyon hangulatos kis város. Az utakat éppen felújítják, de szerintem ez nem annyira zavaró. (:
Késő délután beültünk a modern, de otthonos Harrer cukrászdába. Én egy túrószeletet kértem, narancsos fehércsokis itallal. Nem kell megijedni, hogy a képen így néz ki, élőben nagyon jó az illata, és finom is! A sütimre se lehetett egy rossz szót sem mondani, az is istenien finom volt. Ha arrafelé jártok, akkor szerintem mindenképpen menjetek be, mert nagyon nagy a választékuk, és tényleg ízletes ételek vannak ott. A shopjában csokikat és bonbonokat is lehetett vásárolni... (;
Miután ettünk, bementünk az Alexandrába, ahol én is kihasználtam azt a nagy akciót. 2 könyvet vásároltam 300, mondom 300! Ft-ért. Ez a két könyv, pedig nem más, mint az Arany iránytű filmkönyvei. Sajnos mikor hazaérkeztünk, az egyiket nem találtam, ezért azt gondoltuk ki, hogy majd felhívjuk a hotelt, hogy nem hagytuk-e ott véletlenül.

Elnézést a kép minőségéért,
kattintsatok rá a nagyobb
méretért!
A második nap volt a nyaralás legeslegjobb napja. Ugyanis elmentünk megnézni a Sonnentor központját, ami Sprögniztben van. Aki nem tudja, hogy mi is az a Sonnentor, annak elmesélem, hogy az egy nagyon híres teagyártó cég, ami természetesen a teák mellett még sok más finomságokat, és érdekességeket is forgalmaz. Az oldalukra is érdemes regisztrálni, mert mindig küldenek az újdonságokról híreket, és levelet is szoktak postázni különleges alkalmakkor. A bejegyzésem végén, majd belinkelem a weboldalukat. Már nagyon régen szerettem volna megnézni, úgyhogy igazából egy nagy álmom vált valóra. (:
Befizettünk egy gyárlátogatásra is, de előtte viszont volt még egy kis időnk, ezért természetesen bementünk körülnézni az ajándékboltba. Mit is mondjak, ott elköltöttem a zsebpénzem felét... igen, kicsit sem vagyok nagy rajongója a Sonnentornak. Miután bevásároltunk, akkor történt meg életem egyik legnagyobb csodája! Találkozhattam Johannes Gutmannal, a cég kitalálójával és elnökével! Még januárban írtam neki levelet, és küldtem neki teafilterekből hajtogatott csillagot. Válasz nem érkezett, én pedig nagyon el voltam keseredve. A folyosón pedig pont vele találtuk magunkat szembe, ezért megkérdeztük, hogy megérkezett-e a levelünk. Gyorsan elment az irodájába, és megnézte, hogy tényleg küldtünk-e neki valamit. Azt mondta, hogy a csomag célba ért, még a csillag is ki van akasztva. Meglepődött, hogy nem válaszoltak rá, mert elvileg ilyenkor szoktak küldeni egy kis köszönetajándékot. Ezért, hogy kárpótoljon minket, a boltban gyorsan összeválogatott nekünk egy kis csomagot. Nagyon, de nagyon bőkezű és rendes volt, csak úgy kapkodtuk a fejünket meglepetésünkben. Még a könyvével is megajándékozott minket, személyre szólóan dedikálva. Közös fotók is készültek, lehet, hogy majd azt is felrakom. (:
Johannes Gutmann könyve
Egy bögrét, és két teát kaptunk még a könyv mellé.
A gyárlátogatás is nagyon érdekes volt, a levetített filmből is sok mindent meg tudtunk. Például azt, hogy a világ szinte összes országába küldik termékeiket, és a terményeket, növényeket saját kezükkel szedik le, illetve a csomagolást sem a gépek végzik!
Miután végeztünk, elmentünk Kismartonba, oda is császkálni egy kicsit. Egy könyvesboltban ráakadtam Mary Hooper egyik magyarul még meg nem jelent könyvére. Úgy éreztem, hogy a sors vezérelte arra a polcra a kezemet. :D
Emellett még a gimire beszereztem egy párizsos mappát, és leckefüzetet, meg két radírt.
A harmadik napunkon Bécsbe vitt az utunk. Megnéztünk minden érdekes boltot, itt szereztem be a másik két könyvet. Ez pedig nem más, mint Cornelia Funketól a Tintenblut és a Tintentod. Magyarul sajnos ez a két könyv sem jelent meg, pedig tervezték, hogy megjelentetik. Remélem tetszeni fognak, nagy reményeket fűzök hozzájuk. Abban a könyvesboltban, ahol vásároltam, vettünk még két könyvjelzőt, és egy gyönyörű képeslapot, ami a könyvespolcomat díszíti.
Végül az utolsó napunkon még bementünk sétálni egyet Sopronba, majd pedig megnéztük az Eszterházy kastélyt Fertődön. Aztán az utunk hazafelé vezetett... :)

Remélem tetszett nektek ez a "kis" élménybeszámoló, és Ti is kedvet kaptatok ezekre a helyekre elmenni. A holnapi nap egy értékelést fogok felrakni, olvassátok azt is élvezettel! (:

Sonnentor: https://www.sonnentor.com/

Harrer cukrászda: http://www.harrercafe.com/
Könyvesbolt: http://www.morawa-buch.at/

-Lonette4 megjegyzés:

 1. Nagyon kis hangulatos nyaralás:) Tényleg nagy élmény lehetett a Sonnentori látogatás, pláne, hogy a cég atyjával is találkoztál, sőt ajándékot is kaptál. Mi itt élünk Sopron mellett :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez volt talán az egyik legjobb nyaralásunk, az biztos, hogy ezeket a napokat nem fogom elfelejteni. (:
   Biztos nagyon jó lehet Sopron mellett élni, hiszen onnan egy csomó jó helyre el tudtok jutni viszonylag rövid idő alatt.

   Törlés
 2. Tényleg jó itt élni, 5 éve költöztünk ide az ország másik végéről. De ami a legobb: a soproni könyvtár!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A könyvtárat én is szívesen megnézném, biztos jó nagy a választékuk, és szép az épületük. :)

   Törlés

h3.post-title, .comments h4 { text-align:center; text-transform:normal; })