Goodbye 2015 - Hello 2016

december 31, 2015


Elérkezett 2015 utolsó napja. Több szempontból is fontos volt számomra ez az év, nagy döntéseket kellett meghoznom. Itt volt a felvételi januárban, aztán a szóbelik, majd pedig az izgulás, hogy hova is vettek fel. Július 20.-án nyitotta meg a kapuit a Varázstinta blog. Nem gondoltam volna, hogy ilyen lépésre határozom el magam, mégis visszanézve ezt az időszakot, jó döntésnek bizonyult az oldal létrehozása. Ha nem kezdenék el írni, akkor nem ismertem volna meg a blogos barátaimat és nem "születik" meg az új hobbim. Mikor feltettem az első bejegyzést, meglepődtem, hogy ilyen sok támogatást kapok, és hogy ennyien iratkoztatok fel a hónapok folyamán. Nagyon hálás vagyok azoknak, akik már a legelső bejegyzéseimhez írtak pár bíztató szót, ez tartotta bennem a lelket a továbbiakban.
Ebben az évben 70 könyvet sikerült elolvasnom, ez 20144 oldalt jelent. Messze felülmúlta azt az elvárásomat, hogy legalább 50 könyv legyen az olvasási listámon... Apropó, aki meg szeretné tekinteni, hogy mit olvastam ebben az éveben, az kattintson ide. A blogra 25 könyvről sikerült értékelést feltennem, ami szerintem egész jó. Remélem, hogy 2016-ban is ilyen "ügyes" leszek, mindenesetre az olvasást biztosan nem fogom megunni.

Azt gondoltam, hogy ebben a bejegyzésben az olvasási céljaimról is írni fogok. Nem írtam több oldalas listát, mivel tapasztalatból tudom, hogy az egészet úgysem sikerül majd teljesítenem,de törekszem rá. Ezért csak pár dolgot írok ki:
  • Több könyvet olvasni idegen nyelven - Igaz, hogy 2015-ben olvastam németül, meg angolul, de csak a felvételi miatt. Most megfogadtam, hogy saját kedvtelésből is olvasni fogom őket. Még nyáron beszereztem pár német könyvet, azokat mindenképp a kezembe szeretném venni.
  • Klasszikusokkal jobban megismerkedni - Imádom a klasszikus könyveket, de sajnos ebben az évben eléggé hanyagoltam őket. Jane Austen-tól olvastam két regény, meg Frances Hodgson Burnett könyveit, de ezen kívül sajnos semmi... A Jane Eyre elolvasása már tervben van. (:
Egyenlőre csak ennyi "fogadalom" van felírva, örülök, ha már ezeket tudom majd teljesíteni.
Az év legjobb könyveiről és legnagyobb csalódásairól is szeretnék nektek írni.

Legjobb könyvek az évben, amiket kedvencekké avattam:
  1. Lisa Genova: Megmaradt Alice-nek (Az értékelés itt érhető el)
  2. Jane Austen: Emma
  3. Julie Hearn: Nell
  4. E. Lockhart: A hazudósok (Az értékelés itt érhető el)
  5. John Green: A papírvárosok
  6. Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn (Az értékelés itt érhető el)
Ezek voltak azok a regények, melyek a legjobban belopták magukat a szívembe, persze több olyan könyv volt, ami nagyon tetszett, de ennél tovább nem szeretnék menni, mert akkor ez egy nagyon hosszú bejegyzés lenne.

Legnagyobb csalódások az évben, amiket nem fogok újra elolvasni:
  1. Neil Gaiman: Csillagpor
  2. Jennifer L. Armentrout: Obszidián
  3. Sara Shepard: Pretty Little Liars (Az értékelés itt érhető el)
  4. Maria V. Snyder: Poison study - Méregtan (Az értékelés itt érhető el)
  5. Michelle Hodkin: The unbecoming of Mara Dyer - Mara Dyer eszmélése (Az értékelés itt érhető el)
Szerencsére több jó dolgot tudtam összeszedni, mint csalódást, remélem ez így lesz majd most is. Mindenkinek kalandos olvasmányokat és sok könyvet kívánok a következő évre, 2016-ban már több könyvkritikát olvashattok a blogon! Boldog új esztendőt kívánok minden kedves olvasónak!


You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Hajrá Lonette!!! és persze B.U.É.K.:-)

    VálaszTörlés
  2. Boldog új évet kívánunk, sok könyvvel és idővel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, én is kívánok Nektek nyugalmat és sok jó olvasmányélményt! (:

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal