Tavaszi megjelenésekre várva #1

február 27, 2016

Sok olyan könyv jelenik meg a tavasszal, amire már régóta várok, ezért azt gondoltam, hogy listába gyűjtöm Nektek, hogy Ti is csemegézgessetek ezek közül a "finomságok" közül.

A legjobban, azt hiszem erre a könyvre várok. A regény a Gabo kiadó gondozásában fog megjelenni tavasszal. A történet és a borító fogott meg elsősorban, remélem, hogy nem fogják itthon megváltoztatni a könyv kinézetét. "A regényt nehéz lenne bármilyen skatulyába beilleszteni, egyszerre használ mitológiai és mágikus realizmus elemeket és misztikumot. A könyv megszületése is érdekes: Ruby egy Illinois-i lovas farmon nőtt fel, ez adta az egyik ihlető forrást, a másikat pedig egy újságcikk, amit az apósa adott neki. Ez egy nőről szólt, aki egy bevásárlóközpontban elveszítette a fiát, ám amikor kérdezték, nem tudott személyleírást adni róla. „Mélyen megragadott a történet, de nem tudtam, mit jelent ez az egész.” Ebből merít Finn története, aki szemtanúja, amint valaki elrabolja a fiatal Rozát, ám a fiú nem emlékszik az emberrabló arcára, és bármennyire is igyekszik, a Bone Gap nevű kisváros egy lakója sem hisz neki – még a saját barátai sem."

Jodi picoult rajongók figyelem! Márciusban jelenik meg Jodi Picoultnak, és lányának az új könyve, a Sorok között, ami a tündérmeséket helyezi bele a mi modern világunkba. "Delila éppúgy gyűlöli a sulit, amennyire szereti a könyveket. Van is egy nagy kedvence, amivel képtelen betelni. Ha valaki – különösen a népszerű lányok közül – megtudná, hányszor olvasta el újra és újra a könyvtár poros mélyéről előásott tündérmesét, a poklok legmélyebb bugyrába száműznék… örökre. Delila számára ez a mese mégis több papírra vetett szavaknál. Persze ebben is van egy jóvágású (oké, dögös) királyfi, fényűző palota és elvetemült gonosztevő, mégis olyan, mintha valami mélyebb jelentése lenne. Delila egy napon azt is megtudja, mi ez. Mint kiderül, a nem is olyan szőke herceg nemcsak valóságos, de nagyon szemrevalónak találja tizenöt éves olvasóját. Csak hát… egy világ választja el őket egymástól. Így aligha működhet…"
A könyv előrendelhető ezen az oldalon.


Ki ne hallott volna már a Párválasztó trilógiáról, ami időközben sorozattá nőtte ki magát? Idén végre nálunk is megjelenik a sorozat kiegészítő kötetének második része, ami Amberly királnyő, Maxon anyukájának történetét, és Marlee meg Carter Halloween estéjét meséli el. Bár az évek folyamán már egy kicsit alábbhagyott a rajongásom a Párválasztó története iránt, mivel más típusú könyvek kezdtek el érdekelni. Ennek ellenére még mindig szívesen olvasgatom America és Maxon történetét. A könyv áprilisban fog megjelenni, tökéletes szülinapi ajándék lesz magamtól - természetesen magamnak. ((;
Az információkat a Gabo Young Adult tumblr oldaláról szedtem.


Nicholas Sparks egyik legismertebb könyvét, az Utolsó dalt, amiből már filmet is forgattak, újra tervezik kiadni. Teljes mértékben támogatom az ötletet, mivel már nagyon régóta szeretnék egy saját példányt a polcomon tudni, de sajnos sehol sem lehet kapni. A regény március 10.-én fog megjelenni.
"Nicholas Sparks legújabb könyve egyszerre két ember megható történetét hozza közel hozzánk: egy lányét és egy apáét. A lány regénye kamaszkori lázadásról, barátságról, az első szerelem öröméről és fájdalmáról, az apáé egy házasság kudarcáról, a gyerekek iránti feltétlen szeretetről szól. Az elvált Steve a nyári szünidőt gyermekeivel tölti tengerparti szülővárosában. Jonah, a kisfia boldog, hogy újra együtt lehetnek, de Ronnie, a nagylány, aki három éve nem áll szóba apjával, megbántottnak és csalódottnak érzi magát a kényszerű utazás miatt. Apja embersége, a kettejüket összekötő zenei tehetség, egy dal és egy titok segíti őket abban, hogy újra egymásra találhassanak. A megrázó történetet baljós sejtelmek és közössé váló álmok alakítják. "

Remélem, hogy tetszett nektek a válogatásom, és sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket valamelyik remek könyv iránt.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal