Amikor a zene elmeséli a történetet… #1

január 10, 2017

Történt már veletek olyan, hogy olvastatok egy könyvet és egyből eszetekbe jutott valamilyen zeneszám, amely pont illik a történet hangulatához, esetleg cselekményéhez? Velem már számtalanszor fordult elő ilyen, úgyhogy azt gondoltam összegyűjtök párat és szerkesztek belőle egy bejegyzést. Ha már Ti nektek is megvan a fejetekben az elképzelt lejátszási listátok, akkor mindenképp írjátok meg kommentben őket! Minden egyes szám mellé csatolok egy kis idézetet, amely a legjobban illik a dalszöveghez, vagy a zene hangulatához.


1. Sarah J. Mass: A Court of Thrones and Roses - Tüskék és rózsák udvara
„Rám vigyorgott, én pedig táncoltam tovább, amikor felállt a székéből, és letérdelt elém a fűbe, egyedül nekem hegedült. [...] Hátrahajtottam a fejem, felnéztem az égre, és hagytam, hogy Tamlin zenéje teljesen betöltsön. [...] Amikor kinyitottam a szemem, Tamlint láttam, ő forgatott körbe-körbe. [...] Teljesen elmosódtak körülöttem a színek és a hangok, és mindenben őt láttam, csak ő tartott vissza a teljes bódulattól, attól, hogy kilépjek a testemből.” ↓


„Follow the signs right back to you
Back to you, back to you

I know they wind right back to you

Back to you”
2. Kiera Cass: The One - Az igazi
Ám azzal is tisztában vagyok, hogy ez nem holmi tündérmese. Tudom, hogy járnak majd ránk nehezebb idők, lesznek bonyolult időszakaink. Tudom, hogy nem történik majd minden úgy, ahogy szeretnénk, s nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ezt az életet mi választottuk. Nem lesz tökéletes, legalábbis nem állandóan. Ez nem a „boldogan éltek, míg…” Ez annál sokkal, de sokkal több.”


„I wanna be yours, wanna be your hero
And my heart beats”
3. Rick Yancey: Az ötödik hullám
„Lehet, hogy az utolsó élő ember vagyok, de még nem adtam fel, még mindig állok. Én vagyok az, aki a kihalt országúton arcát az erdőben meglapuló arctalan vadász felé fordítja. Én vagyok az, aki nem fut el, és nemcsak ott marad, hanem szembenéz azzal, ami vár rá. Mert ha én vagyok az utolsó, akkor én magam vagyok az egész emberiség. És ha ez az emberiség utolsó háborúja, akkor én vagyok a csatatér.”


„Soldier keep on marchin' on
Head down til the work is done
Waiting on that morning sun
Soldier keep on marchin' on”

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Jó ötlet, gratula! :) Kedvencem a harmadik, igaz csak azt a könyvet olvastam, talán azért. :D Üdv, Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, szerintem is a harmadik a legjobb válogatás, a számot mintha csak a könyvhöz írták volna! ((:

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal