Amikor a zene elmeséli a történetet… #2

március 15, 2017

Történt már veletek olyan, hogy olvastatok egy könyvet és egyből eszetekbe jutott valamilyen zeneszám, amely pont illik a történet hangulatához, esetleg cselekményéhez? Velem már számtalanszor fordult elő ilyen, úgyhogy azt gondoltam összegyűjtök párat és szerkesztek belőle egy bejegyzést. Ha már nektek is megvan a fejetekben az elképzelt lejátszási listátok, akkor mindenképp írjátok meg kommentben őket! Minden egyes szám mellé csatolok egy kis idézetet, amely a legjobban illik a dalszöveghez, vagy a zene hangulatához. Ha szeretnétek az előző részt is meghallgatni, elolvasni, akkor azt ezen a linken megtehetitek.


1. John Green: Csillagainkban a hiba
– Nem beszélhetek a szerelmi történetünkről, így hát a matematikáról beszélek. Én nem vagyok matematikus, de azért ismerem a matematikát. Végtelenül sok szám van a 0 és az 1 között. Van 0.1 és 0.12 és 0.112, és még ezeken kívül is végtelen mennyiség. Természetesen ennél is végtelenebb mennyiségű szám van a 0 és a 2 között, vagy a 0 és az egymillió között. Egyes végtelenek nagyobbak, mint mások. Ezt egy írótól tanultuk, akit valaha szerettünk. Vannak napok, nem is kevés, amikor haragszom a magam mérhetetlen készletére. Több szám kellene, mint amennyit vélhetőleg kapok, és istenem, de szeretnék több számot Augustus Watersnek, mint amennyit kapott! Mégis, Gus, szerelmem, el sem tudom mondani, milyen hálás vagyok a mi kis végtelenségünkért. A világért se cserélném el. Az örökkévalóságot adtad nekem a megszámozott napokban, és én hálás vagyok érte. ↓


„Under a trillion stars
We danced on top of cars
Took pictures of the stage
So far from where we are
They made me think of you
They made me think of you”
2. C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő
Felállt, a céltudat erős fénye lobogott szívében. Nem fog rejtőzködni többé. Nem fog helyőrségeket kirabolni, és fontolva tevékenykedni, hogy egy napon majd szembeszáll a királynővel. Stratéga. Tervező. És szükség esetén tud olyan merész is lenni, mint öccse volt. Irina keservesen megbánja a napot, amikor Ravenspire földjére tette a lábát. [...] És azzal, ahogy bevetette magát a veszélybe, mert volt terve – hogy semmiképpen nem hátrált meg a céltól, amit el akart érni –, akaratlanul is Kol mélységes elismerését vívta ki. Eldr királya egyszerre viseltetett heves és nagyon gyengéd érzésekkel a hercegnő iránt. Valahányszor hátrafordult, azt látta, hogy Lorelai a veszélyt elemzi… nem azért, hogy kivonja magát belőle, hanem azért, hogy elhárításából kivegye oroszlánrészét.


„Just like fire, burning out the way
If I can light the world up for just one day
Watch this madness, colorful charade
No one can be just like me any way
3. Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn
– Mind egyedül vagyunk, Pippa, ha van velünk valaki, ha nincs. 

– Ez nem igaz – jelentettem ki. – Maga soha nem tapasztalta meg, hogy milyen egyedül lenni, hogy milyen minden egyes nap úgy felkelni, hogy nincs kivel szót váltania, nincs kiért aggódnia, nincs kit szeretnie. A tudattal élni, hogy talán soha nem találkozik majd egyetlen emberrel sem. – Rövid szünetet tartottam. – Nem becsüli amije van, mert nem tudja, milyen anélkül.



„Down by the river by the boats
Where everybody goes to be alone
Where you won't see any rising sun
Down to the river we will run”

You Might Also Like

0 megjegyzés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal