Kreatív könyvjelzők #1

július 23, 2015

Sziasztok! (:

Ma azt fogom leírni, hogy hogyan lehet sarok-könyvjelzőt készíteni. Szerintem ezt mindenki meg tudja csinálni, hiszen csak 5 egyszerű lépésből fog állni. A mintát ha szeretnétek, nyugodtan tervezzétek  máshogy, hiszen mindenkinek különböző az ízlése! (:

1. Lépés: Az alap megrajzolása

Rajzoljatok három darab négyzetet egymás mellé, amiknek a szélessége és hosszúsága 5 cm. Ezután a két szélső négyzetet felezzétek el az ábrán látható módon. Fontos, hogy nagyon pontosan mérjük ki a méreteket, mert ha pontatlanok vagyunk, akkor nem fognak egymással rendesen illeszkedni.




2. Lépés: Az alap kivágása

A csillaggal jelölt részeket egybe vágjuk ki, ne külön-külön.

3. Lépés: Vágjuk ki a díszítéseket

Én egy mesefigurát fogok elkészíteni, Mike Wasovskit a Szörny egyetem c. filmből. Ezek a korongok a szemeit fogják alkotni. Egy fehér, egy türkiz és egy fekete korongot fogok egymásra ragasztani. Ha ez készen van, akkor a fekete körbe hibajavítóval egy kicsi pöttyöt teszek.

4. Lépés: Az alap összeragasztása

Elérkeztünk talán a legfontosabb részhez. A két háromszöget összeragasztom, de nagyon kell figyelnünk arra, hogy alulra ne kerüljön ragasztó, mert akkor nem tudjuk a könyvlapra rácsúsztatni. Ha a figuránknak szeretnénk fogat vagy nyelvet, akkor azt a 2 háromszög közé kell beraknunk.

5. Lépés: Díszítés

Szerintem ezt a lépést szereti mindenki a legjobban. (:
Én a szemek mellé kicsi szarvacskákat is ragasztottam hátulra. A könyvjelző azt a részét, amelyiket használat közben nem látunk, kidekorálhatjuk színes tűfilcekkel, vagy ceruzákkal.

Remélem, hogy mindenkinek sikerül megcsinálnia, ha elkészítettétek, akkor kérlek küldjétek el nekem a képeiteket, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy ti mit csináltatok. Holnap is jelentkezem egy könyvjelzős bejegyzéssel, tartsatok velem akkor is! (;

-Lonette



You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Eez nagyon nagyon jól nèz ki, köszi az ötletet :))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, örülök, hogy sikerült megihletnem Téged! (:

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lett, hasonlót én is készítek majd! Mutass még ilyen ötleteket!

    VálaszTörlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal