Maria V. Snyder § Poison study - Méregtan

augusztus 24, 2015

Koporsószerű sötétségbe zárva nincs körülöttem az égvilágon semmi, ami elterelhetné figyelmemet az emlékeimről. Megöltem Reyadot. Megérdemelte a halált – ám a törvény szerint a tettemért én is halált érdemlek. Ixiában a gyilkosságért kivégzés jár. S most már csak a hóhér kötelére várok. Ám ugyanaz a törvény, amely ítélettel sújt, akár meg is mentheti az életemet. Ixia ételkóstolója, akit arra választottak ki, hogy a Parancsnok egészségét a mérgezett ételektől megóvja, immár holtan hever. A törvény pedig kimondja, hogy a soron következő halálbüntetésre ítélt fogolynak – vagyis nekem – fel kell ajánlani a tisztséget. Merénylet, mágia, megpróbáltatások…


Már nagyon régen kinéztem ezt a könyvet, érdekelt miről szólhat. A könyvtárban is szerencsére megtaláltam, ezért úgy gondoltam, hogy most már mindenképpen el kell olvasnom. A molyon is nagyon jók voltak a visszajelzések, ezért bátran vágtam bele. Megtanultam, hogy nem biztos, hogy azok a könyvek tetszenek nekem, amiket más is nagyon szeretett... Sajnos engem ez a történet nem nyűgözött le. A katonai körzetek ötletét nagyon jónak találtam, sőt még a méregkóstolós állást is. Az egész könyv hangulatával volt a bajom. Végig csak a szenvedést olvastam, meg a régi rossz emlékek felelevenítését. Lehet, hogy csak rosszkor olvastam, bár nem hiszem, hogy később jobban tetszett volna. A vörös pöttyösökben mostanában sajnos elég sokat csalódtam. Nem egészen szeretem a NA és YA műfajú könyveket... A főszereplők sem voltak annyira szimpatikusak számomra, Valek karaktere kifejezetten idegesített. Szerintem ezek után egy jó ideig nem fogok ilyen típusúakat olvasni, a Bűbájtalantól is sikerült elbátortalanodnom. Inkább L.M. Montgomery könyveit fogom a kezembe venni, valahogy neki mindig sikerül a lelki békémet visszaállítania a megszokott állapotába. Nagyon sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésemet, de legalább már van ahhoz bátorságom, hogy kevésbé jól értékelt könyveket is elolvassak, mert lehet, hogy nekem azok fognak tetszeni.

Augusztus 26.-án ki fogom tenni a nyereményjátékom részleteit, remélem elnyeri majd a tetszéseteket. Annyit elárulhatok, hogy több nyertes lesz. (:


-Lonette


You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Én szerettem ezt a könyvet, bár teljes mértékben megértem az álláspontodat. Én azt veszem észre, hogy évről évre egyre kevesebb vörös pöttyöset olvasok, hiszen rengeteg csalódás ért velük kapcsolatban, ráadásl 20-hoz közel kezdem azt érezni, hogy kinőttemmár belőlük. Az pedig szerintem jó dolog,ha nem túl népszerű vagy felkapott könyveket olvasol (főleg, hogy sokszor
    szórakoztatóbbak is).
    Azért remélem, legközelebb valami olyat fogsz ki,ami jobban fog tetszeni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így vagyok vele, régen nagyon sokat olvastam Pöttyösöket, szinte csak azokat voltam hajlandó megvenni. Aztán ahogy idősebb lettem, rájöttem, a többi könyvet is érdemes elolvasni, mégha azok régiek vagy nem túl népszerűek is. Végül rájuk szoktam, és most már szinte csak ilyeneket olvasok. (:
      Az Elefántsuttogóba kezdtem el tegnap, biztos, hogy nem fogok benne csalódni. :)

      Törlés
    2. Én a vörös pöttyösöket már a vizsgaidőszakra tartogatom, amikor csak valami gyorsan olvashatóra és egyszerűre van szükségem.
      Az Elefántsuttogó biztos nagyon jó, már én is szemezgettem vele, de sajnos nem találtam meg sehol. Jó olvasást! :)

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal