Dorothy Blog Award

január 07, 2016

Nagyon boldog vagyok, hogy Zsófi és Bea gondolt rám, jó érzés volt a fárasztó nap után erre hazajönni. Itt is szeretnék nektek köszönetet mondani, sokszor gondolkoztam már azon, hogy milyen lehet ezt a "kitüntetést" megkapni.
Ez a díj olyasmi, mint a Liebster Blog Award, itt is kérdésekre kell majd válaszolnom, illetve pár szót írnom a blogomról. Nem is húzom tovább az időt, már neki is állok a kitöltésnek!




A szabályok:
1. Köszönd meg a díjat
2. Írj egy rövid kis szöszt az illető blogjáról.
3. Írj 12 dolgot a saját blogodról!
4. Válaszolj 12 kérdésre!

Zsófi és Bea blogja, avagy a Könyvutca, mint sikeres anya-lánya oldal
Aki szereti a könyves blogokat nézegetni, az biztos belebotlott már ebbe a nem mindennapi oldalba. Hogy miért is különleges? Elsősorban azért, mert (ahogy a címben is benne van) 2 írója, szerkesztője van a bejegyzéseknek. Az egyik író Zsófi, akinek kipattant a fejéből a Könyvutca elindításának ötlete, a másik nagyszerű alkotónk Bea, aki nemcsak büszke anya, de hivatásos könyvmoly is. (:
Friss bejegyzéseket szinte minden nap olvashatunk, a remek könyvkritikák mellett a rovatok is helyet kapnak. Ha nem tudod, hogy mit olvass, akkor mindenképp látogasd meg őket, nem egyszer segítettek nekem az olvasói válság elkerülésében. A blog linkjét itt találhatjátok meg.


Érdekességek a Varázstinta blogról és rólam, vagyis Lonette-ről
  1. Emlékszetek még arra az interjúra, amit Kemese Fannival készítettem el? Azt a bejegyzést néztétek meg a legtöbben, a jelenlegi állás szerint 394-en kattintottak rá. Eszméletlenek vagytok, szeretném megköszönni ezt nektek olvasóknak, és természetesen az írónőnek a közreműködést!
  2. Az interjúkkal kapcsolatosan nemrég valaki adott egy nagyon jó ötletet. A legtöbb kedvenc íróm sajnos már eltávozott az élők sorából, így nem tudom nekik elküldeni a kérdéseimet. Vagy mégis? Egy titkos projekten dolgozom, amiről hamarosan lehull a lepel! (:
  3. Az 50. bejegyzésemet tegnap írtam meg, ami nem volt más, mint A lány a vonaton c. regény kritikája. Az egyik célom ebben az évben az, hogy elérjem a 100 feliratkozót, illetve be tudjam indítani a blog  facebook oldalát.
  4. Már készen van egy komplett tavaszi-várólistám, azok a regények szerepelnek rajta, amiket el szeretnék majd olvasni márciusban és áprilisban. Nem véletlenül a tavasz a kedvenc évszakom! (:
  5. Mindig is szerettem a viktoriánus korban barangolni, ezért ebben az évben sokkal több könyvkritikát fogtok tudni olvasni róluk.
  6. Annyi ötlet van a fejemben az oldallal kapcsolatosan, hogy egy nap akár 3 bejegyzést is képes vagyok megírni, és időzíteni őket.
  7. A Varázstinta név ötletét egy számomra kedves sorozat adta, ami nem más, mint a Tintaszív trilógia. Egy különleges címet kerestem, amiben nincs benne a könyv szó, mégis mindenki tudja, hogy ez egy regényekhez kapcsolódó oldal. Nem tudom, hogy sikerült-e megvalósítanom ezt az elképzelésemet, de azért remélem, hogy valamennyire igen. (:
  8. Nagyon szeretem átrendezni a könyvespolcomat, volt olyan, hogy szivárványszín-sorrendben helyeztem el a köteteimet. Sajnos már ott tartok, hogy nincs több hely az új szerzeményeknek, így most épp egy taktikát dolgozok ki a fejemben a megoldás érdekében (az új polc ötletét elutasították a legnagyobb bánatomra, közben az lenne a legkedvezőbb mindenkinek...)
  9. Erre az évre tervezek több nyereményjátékot is, mivel a visszajelzések alapján ezeket nagyon szeretitek (ki ne szeretne könyvet nyerni?!!)
  10. A nyereményjátékok mellett van egy-két rovatötletem is, dolgozom még a megvalósításukon.
  11. Ha nem tetszik egy könyv, akkor sem hagyom abba az olvasását, inkább végigszenvedem, mivel nem szeretek semmit félbehagyni.
  12. Amikor elkezdtem írni, az egyik legnagyobb vágyam az volt, hogy megismerjem a hozzám hasonló könyvmolyokat, illetve bloggereket. Azt hiszem, ezt a pontot kipipálhatom, mivel nagyon sok új barátra tettem szert. (:
A következő kérdések Zsófiék oldaláról vannak:

Kedvenc kritikád, amit egy könyvről írtál?
Talán tegnapelőtt raktam fel a Lány a vonaton c. könyvről a kritikát, azért szerettem az írását, mert jó sok dolgot lehetett kielemezni rajta.
Nemcsak azoknak a regényeknek a véleményezését élvezem írni, amik a szívemhez nőttek, hanem azokét is, amiket kíméletlenül szétboncolhatok. (:

Mi alapján döntöd el, hogy mi legyen a következő olvasmányod?
A moly.hu oldalon aktív tag vagyok, minden nap fel szoktam nézni, és meglesni a friss megjelenéseket, illetve azt, hogy ki milyen könyvet olvasott legutóbb. Ez azért jó, mert így ötleteket is kaphatok és azt is meg tudom lesni, kinek hogyan tetszett az a könyv, amit a kívánságlistámra tettem.

Jársz rendszeresen könyvtárba?
Ez nem is kérdés! (:
Persze, hogy járok, a péntek esti programom általában ez szokott lenni.

Melyik volt a három eddigi leglátogatottabb bejegyzésed?

Hogyan képzeljünk el egy bejegyzés írása közben?
Mielőtt még elkezdenék írni, ellátogatok az 8tracks nevű oldalra, ahol kiválasztom az értékelendő könyvhöz legjobban illő albumot. Nem szeretem azokat a számokat, amiken énekelnek, mert akkor nem tudok teljesen koncentrálni, odafigyelni. Ha ez a kb. 15 perces "folyamat" megvan, akkor szürcsölök egyet a teámból, és átadom magam a flow állapotnak.
Átlagban milyen tanuló voltál irodalomból?
A kedvenc tantárgyam az irodalom, ezért mindig is szívesen olvasgattam a tanulnivalókat. Erre a legkönnyebb talán tanulnom, mivel odafigyelek, és hamar rögzül otthon az anyag a fejemben. Ezt az órát várom mindig a legjobban, mert olyanokról beszélgetünk, amik mindig is érdekeltek. (:
Általánosban szinte csak ötösöket szereztem, ritkán volt olyan alkalom, amikor becsúszott egy-két négyes. Most, gimnáziumban már nehezebb a dolgom, de azért még most is tartom a frontot.

Általában ütemezed a bejegyzéseket, vagy akkor írod meg őket, amikor éppen odajutsz?
Egyből fel szoktam tenni a bejegyzéseimet, mivel sajnos nincs sok időm a tanulnivalók mellett minden nap a géphez ülnöm. A szabadidőmben viszont írogatok rendesen, szóval olyan is szokott néha előfordulni, hogy ütemezek.

Van kedvenc blogod (nem feltétlen könyves)?
Ha rákattintotok a blogger profilomra, akkor ott meg tudjátok nézni, hogy milyen oldalakra vagyok feliratkozva. Ezek mellett pinteresten, weheartiten, és moly.hu-n szörfözgetek.

Mi volt az első recid?

Volt olyan könyves szereplő, akivel cserélnél, belebújnál a bőrébe?
Anne Shirley - Azt hiszem, hogy vele cserélnék a legszívesebben. Gyönyörű környezetben él, csodálatos emberekkel és rendkívüli fantáziával van megáldva.
Elizabeth Bennet - Szerintem senkinek sem kell elmagyaráznom, hogy miért is Őt választottam, csak két érvet mondok: Mr. Darcy és viktoriánus Anglia
Lucy Pevensie - Megismerhette Narnia rejtett titkait és csodáit, arról nem is beszélve, hogy milyen jó kapcsolatot ápolt a bölcs és szerethető Aslannal.

Melyik könyvhöz hasonlót vársz a legjobban?
Szeretem C. S. Lewis, Jane Austen, L. M. Montgomery, Lisa Genova és Mary Hooper stílusát, úgyhogy ha valaki tud ezekhez hasonlót, akkor mindenképp üzenjen. (:

Milyen más hobbikat űzöl az olvasás mellett?
Anyától örököltem a kézimunka szeretetét, hímzéseket bármikor szívesen veszek kézbe. Néha rajzolgatok, de általában csak unaloműzésből. Sorozatok is nézek, a kedvenceim: Downton Abbey, The 100, Anubisz házának rejtélyei, Pretty Little Liars.

Van olyan regény, amelyet mindig szeretsz újra és újra elővenni?
Több olyan regény is van, amiket már nem egyszer olvastam, ilyen pl. Anne otthonra talál, Büszkeség és balítélet, Édességek kicsiny boltja sorozat...

Mit olvasol éppen?
Kass Morgan: 100 - Kiválasztottak (az értékelésnél majd bővebben kifejtem... :))

Ez volt eddig a leghosszabb bejegyzés, amit írtam, két este is dolgoztam vele. Nagyon, de nagyon élveztem ennek ellenére a kitöltését, köszönöm szépen még egyszer Zsófi és Bea!
Én ezt a díjat Rékának (Babó Bucának) és Annának (Annie-nek) ajándékoznám. Remélem, hogy ugyanúgy örülni fognak, mint én. (:

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Köszi, hogy kitöltötted és köszönjük a kedves szavakat is. A Varázstinta egy igazán jó név. Igazi hős vagy, hogy nem hagysz abba könyvet. Régebben mi sem, de mostanában már előfordul, ha az elején kiderül, hogy bosszantó a stílusa, vagy valami más kifogás merül fel ellene. Gratulálunk a blogodhoz, csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm szépen, tényleg feldobtátok a napomat! Sok kitartást kívánok az idegesítő olvasmányokhoz és Ti se hagyjátok abba az írást, mert imádom a könnyed és élvezhető könyvajánlótokat olvasgatni. (:

      Törlés
  2. Köszönöm a díjat! :)) Ígérem, hogy ki fogom tölteni, de erre lehet, hogy csak februárban kerül sor (úszok a tanulnivalóban :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Át tudom érezni a helyzetedet, nekem is most nagyon sűrűek a heteim. Sok szerencsét kívánok a vizsgáidhoz! (:

      Törlés
  3. Én is szeretném ez úton is megköszönni a díjat, már csak az lenne a kérdésem, hogy a kérdések ugyanazok-e, mint amiket te megválaszoltál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj igen, azt elfelejtettem odaírni, hogy nem változtatnék a kérdéseken. (:
      Kíváncsi vagyok, hogy milyenek lesznek majd a válaszaid!

      Törlés
    2. Oké, csak jó volt tudni, mivel állok szemben :)

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal