Egy váratlan vendég § Sarah A. Allen: Sugar Queen - Édes élet

március 14, 2016

Josey Cirrini három dologban biztos: a tél a legkedvesebb évszaka, a Déli Szépség tökéletes ellentéte, és kedvenc ételei között van az összes édesség. Mikor Josey az anyja eseménytelen házába költözik, az egyetlen vigasza egy rakat édesség és a romantikus történetek, amik segítségével elmenekülhet az éjszakába. Egészen addig, míg meg nem ismeri Della Lee Bakert, aki egy részben a végzet, két részben a tündér keresztanya. Della Lee kitartó szeretetével Josey addigi élete kiszélesedik. Még Chloe Finly-vel is össze kapcsolódik, aki megmagyarázhatatlanul feltűnik a könyveivel, mikor szükség van rá – és akinek kapcsolata van Josey álmainak alakjával. Josey hamarosan egy olyan életet kezd élni, ahol a piros szín egy ijesztő hatalom, és ahol az indulattal tojást lehet sütni, mégpedig a dobozban is. 
Meleggel, értelemmel és egy kevéske varázslattal csordultig telve, itt a lenyűgöző mese a barátságról, szeretetről – és a mindennapok elbűvölő lehetőségeiről.


Gyönyörű történet volt ez az önállóságról és szabadságról. Azt hiszem, hogy ez a könyv pont jó élethelyzetben talált meg engem, nagy szükségem volt most egy ilyen regényre.
Sarah Addison Allen-től ez volt a második könyvem, a Barackfa titkát olvastam még az írónő tollából. Az előbb említett könyv közelebb áll valahogy a szívemhez, mint az Édes élet, de ez a regény sem volt csalódás számomra. A karakterekkel viszont ebben a kötetben jobban tudtam azonosulni.


Josey Cirrini édességszeretetével egyet tudtam érteni, néha én is másra sem vágyok, minthogy otthon legyek, és az olvasós fotelemben olvasgassak egy könyvet, finom csokoládé és tea társaságában. Ugyanakkor sajnáltam is Őt, mivel az életcélja az volt, hogy megfeleljen a környezetének. Így nem tudott érvényesülni semmiben, mindig csak az anyukája kívánságait leste.

Chloe Finly és Josey hasonlítottak egymásra, mindketten keresték önmagukat, és megpróbáltak létrehozni egy jobb jövőt. Chloe megtudta, hogy több év után a barátja megcsalta Őt. Rájön, hogy eddig a barátjától függött, így elkezdi kiépíteni a saját életét. Egy új házat vásárol, amire már régóta vágyott.

Hogy mi indítja el ezeket az eseményeket? Nem más, mint Della Lee beköltözése Josey gardróbjába. Della Lee elhatározza, hogy kezelésbe veszi Josey-t, és segíteni fog neki jobbá tenni az életét. 

Mindkét lány megváltozik, és nem hagyják, hogy más uralja az életüket.
Ezt a történetet, ahogy a Barackfa titkát is, körbelengte a titokzatosság és a varázslat. Annyiban különböztek csupán, hogy az Édes élet téli hangulatú volt, a másik pedig tavaszi-nyári.
Egyetlen bajom volt csak a könyvvel: Chloe és Jake, vagyis az exbarát döntése a történet végén. Azonkívül minden csodálatos és meseszerű volt, de én nem értettem egyet Chloe döntésével.
Az írónő tartogatott meglepetéseket, az utolsó pár oldalon nagyon megdöbbentem. Miért is találkozott pontosan Della Lee és Josey? Mi volt Della Lee-nek a célja, hogy beköltözött a lány gardróbjába?

Mindenkinek meleg szívvel ajánlom ezt a romantikus és kacagtató történetet, tökéletese választás volt a szünetre. (:

A borító: 100%
A karakterek: 95% (-5% Jake, és a félrelépése miatt)
A cselekmény: 93% (-7% mert nem értettem egyet pár döntéssel)
A szókincs: 100% (Ugyanaz a stílus, amit eddig megszoktunk Sarah A. Allen-től!)
Összesen: 97%

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Jaj, örülök, hogy tetszett a könyv. Sarah Addison Allen az egyik kedvenc írónőm, A csodálatos Waverley-kertet is csak ajánlani tudom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyre jobban elvarázsol az írónő stílusa, a Waverley kert elő van már készítve. (:

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal