Olvasós bakancslista az idei nyárra | 2020

július 08, 2020


Nem is tudjátok elképzelni, mennyit gondolkodtam az idei tanévben arról, milyen köteteket kellene nyáron sorra kerítenem... Hihetetlenül vártam, hogy végre a tankönyveken és tanuláson kívül legyen időm és energiám igazi regényeket olvasni, olyan könyveket kézbe venni, amelyeket én választok ki. Ez a bejegyzés egyrészt segítség a számomra, hiszen rengeteg olvasmányötlet van a fejemben, amelyet ebben az elkövetkezendő két és fél hónapban szeretnék sorra keríteni, de mivel ismerem magamat, ezért tudom, ha ezeket nem írom le, akkor biztosan megfeledkezem valamelyikről. Ugyanakkor ez a poszt nektek is hasznos lehet esetleg egy olyan alkalomra, amikor tanácstalanok vagytok, hogy milyen kötetet vegyetek következőnek kézbe. Nem is szaporítanám tovább a szót, lássuk azokat a könyveket, amelyeket 2020 nyarán szeretnék sorra keríteni. ↓↓

    1. Philip Pullman: A Titkos Birodalom (A Por könyve 2.)
Az idei év egyik legjobban várt könyvmegjelenése... Egy olyan fantasy sorozat létezik számomra, amelyért hihetetlenül rajongok, ez pedig nem más, mint a sokak számára filmadaptációban és sorozatfeldolgozásban is ismert Úr Sötét Anyagai trilógia. A Titkos Birodalom a trilógia után játszódik jó pár évvel, de amiért különösképpen felkeltette az érdeklődésemet, az nem más, mint a cselekmény egy lényeges eleme, vagyis a daimónok közelebbről megismerése. Biztos vagyok abban, hogy ezt a regényt még nyáron sorra fogom keríteni, hiszen nagyon kíváncsi vagyok a történetre, és a hosszúsága miatt évközben nem tudnék annyira belemerülni, mint a mostani időszakban.

    2. Maja Lunde: Kékség
A méhek története után nem volt kérdés, hogy folytatom Maja Lunde könyveinek olvasását. Ebben a kötetben az ívóvíz problémájára helyeződik a hangsúly, kíváncsian várom, hogy lesznek-e közös elemei A méhek történetével. A fülszöveg abszolút megnyert magának, biztos, hogy ezt is el fogom olvasni a nyári hónapokban.

    3. Suzanne Collins: Énekesmadarak és kígyók balladája
Nem is kérdés, hogy hatalmas Éhezők viadala rajongóként sorra kerítem-e ezt az előzménykötetet... Az olvasás éppen folyamatban van, így csak annyit árulok még el, hogy meglepett ez a kötet minden szempontból, nem ilyenre számítottam. Bővebben egy bejegyzés formájában szeretnék majd róla írni, de a lényeg az, hogy ez is rajta van az olvasós listámon, és úgy tűnik, hamarosan már ki is húzhatom.

    4. Pszichológiai olvasmányok - Ryan Holiday: Az ego az ellenség; Anthony R.             Pratkanis és Elliot Aronson: A rábeszélőgép
A következő félévemre hangolódva a pszichológia szakon biztosan ezt a két vékonyabb kötetet fogom elolvasni. Mindkettő nagyon érdekes témát dolgoz fel: a személyiség (azon belül is az ego), illetve szociálpszichológiai jelenségek bemutatása (vásárlási szokások, marketing, manipuláció stb.). Valószínűleg szeptember első napjaiban fog ezekre sor kerülni, hiszen a lista még hosszú, ahogy az előbb felsorolt regények oldalszáma is...

    5. Jodi Picoult: Második látásra ✓
Az első kötetet a listáról időközben sikerült kipipálnom, a róla készült bejegyzést ide kattinta elérhetitek.

    6. Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót!
Az egyik kedvenc könyvem, amelynél tökéletesebbet nem is találhatnánk egy forró, nyári délutánra, vagy hűvösebb estékre. Ha idén belefér majd a sorba, akkor most olvasnám el már harmadszorra... Meglátjuk, hogy sikerül-e beillesztenem a nyári időszakba, mindenesetre igyekszem, hogy így legyen, mert ez egy fantasztikus történet, ami mindig tartogat számomra újabb és újabb lényeges tanítást, mondanivalót. A róla készült bejegyzést itt tudjátok elolvasni.

Ez lenne az idei olvasós bakancslistám. Sokaknak ez kifejezetten kevés, másoknak talán rengeteg, mindenesetre nagyon várom, hogy belemerülhessek a könyvek világába... Ti írtatok magatoknak nyárra egy listát? Mely köteteket szeretnétek a következő hónapokban sorra keríteni?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal