5 legjobb nyári strandkönyv | 2016

július 11, 2016

Mivel már hivatalosan is tombol a nyár, biztosan mindenki készülődik a nyaralásra, illetve a strandolásra. Ki ne szeretne a tengerparton olvasgatni, közben élvezni a napsütést, és hallgatni a tenger zúgását? A nyaralós programjaim közé ezt a pontot mindig felírom, gondoltam összegyűjtöm nektek azokat a könyveket, amiket ajánlanék nektek ilyen napokra.


1. Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia
Bár a könyvvel nem ápolok olyan jó kapcsolatot, azt meg kell hagyni, hogy rettenetesen jó a humora, és szokatlanul, ámde érdekesen dolgozza fel Dorothy történetét. Tipikus egyszer olvasós regény, szerintem a strandra kiváló választás lenne!
Tartalma röviden: Amy a kansasi lány egy tornádó következtében Ózföldére került, ahol a híres, és nevezetes Dorothy is járt. A film úgy fejeződik be, hogy Dorothy visszatér Kansasbe... Ámde megváltoztak a dolgok. A lány visszatért, és magához ragadta a királynői pozíciót. A hatalom megrészegítette őt, kemény diktatúrát vezetett be. Amynek meg kell állítania Dorothy-t, mielőtt végleg elpusztulna Ózfölde, viszont segítségre van szüksége. Vajon kik lesznek a társai? Sikerülhet végleg megtörni az újdonsült királynő hatalmát?
A könyvről készült kritikámat ide kattintva érhetitek el.


2. John Green: Papírvárosok
Sokan ezt a könyvet tartják John Green egyik legrosszabb írásának, nekem mégis valahogy jobban tetszett, mint a Csillagainkban a hiba. Az előbb említett olvasmánnyal ellentétben ez nem dolgoz fel komoly témát, hanem inkább az idő elmúlását veszi gorcső alá. Tény, hogy vannak benne néhol vontatott részek, de ha ezektől eltekintünk, akkor szerintem egy igazán különleges hangulatú regényt kapunk.
Tartalma röviden: Quentin amióta csak az eszét tudja, bele van bolondulva Margóba, ám a lány észre sem veszi őt. Egy éjszaka viszont Margó egy hihetetlen bosszúhadjáratra hívja a fiút. Innentől mindkettejük élete gyökeresen megváltozik. Margó rejtélyes módon eltűnik, Quentin bármeddig képes elmenni, hogy megtalálja a legtitokzatosabb lányt, akit valaha ismert. Margó nyomokat hagy maga után, ezzel kezdetét is veszi a legizgalmasabb kaland, amit Quentin és a barátai valaha átéltek.


3. Laura Ruby: Bone Gap
Ebbe a könyvbe első olvasásra beleszerettem, az írónő stílusát senki nem felejtheti el hamar. A valóság keveredik a misztikummal, Bone Gap kisvárosát rejtélyek tömkelege lengik körül. Azért is válogattam be ezt a regényt, mivel pont a nyári évszakban játszódik a történet, így tökéletesen bele tudjuk magunkat élni a cselekménybe.
Tartalma röviden: A gyönyörű Rozának nyoma veszett, senki nem találja őt Bone Gap városkájában, így Sean és Finn a két testvér magára marad. Finn tudja, hogy a lány eltűnése nem véletlen, mivel látta, ahogyan elrabolják őt. Nem emlékszik viszont az emberrabló arcára, sem a ruhájára, járására... Ezek után nem csoda, hogy senki nem hisz neki, még a bátyja sem. Elhatározza, hogy mindenképpen pontot tesz az ügy végére, és bebizonyítja, hogy nem képzelődött. Olyan akadályokba botlik, amiknél muszáj legyőznie a félelmét...
A könyvről készült kritikámat ide kattintva érhetitek el.


4. Elizabeth Gilbert: Big Magic
Elizabeth Gilbert nevét a legtöbben az Ízek, imák, szerelmekhez kötik, hiszen az a leghíresebb regénye. Mostanában viszont megjelent egy önfejlesztő könyve is, ami nekem nagyon elnyerte a tetszésemet. Önbizalmat adott, az írónő az életét is elmeséli a tanácsai mellett.
Tartalma röviden: Elizabeth Gilbert a legjobb tanácsokkal lát el nemcsak az írás, hanem az önkifejezés terén. A könyv rövid kis fejezetekből (szösszenetekből) áll, amik nem feltétlen kapcsolódnak egymáshoz. Ez azért is jó, mert akár egy 5 perces buszozás során is kézbe tudjuk venni, nem kell attól félnünk, hogy fent ragadunk bármilyen járművön. Ami még megfogott, az az volt, hogy a saját történtét is leírta az írónő, amiből megtudhattuk, hogy az Ő élete sem volt fenékig tejfel. Hasznos tanácsokkal lát el minket, pl. mit csináljunk, ha nem jön az ihlet?
A könyvről készült kritikámat ide kattintva érhetitek el.


5. Jodi Picoult - Samantha Van Leer: Sorok között
Ez a történet nemcsak elvarázsol a könnyed stílusával, hanem garantáltan megnevettet. Talán ezen a könyvön szórakoztam életemben a legtöbbet, jó volt megismerni Jodi Picoult másik 'írói oldalát' is. Ráadásul ez a regénye különösnek mondható, hiszen nem mással, mint a lányával írta közösen. Egészen más volt a hangulata, mint amit megszoktunk Picoult írónőtől, de ezt természetesen jó értelemben mondom. 
Tartalma röviden: Delila a sulija könyvtárban rábukkan egy tündérmesére, ami első olvasására a szívéhez nő. Újra, és újra elolvassa, már a szöveget is kívülről tudja... Egyik nap a sorok, képek megelevenednek, és a herceg beszélni kezd hozzá. A lánynak feltett szándéka, hogy a királyfit kiszabadítsa a könyvből. A két írónő ötvözi a mai modern világot a mesebeli elemekkel, ez ad a történetnek varázslatos hangulatot.
A könyvről készült kritikámat ide kattintva érhetitek el.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal