A blog első díja § Liebster Blog Award

október 03, 2015

Hűű! Szóhoz sem jutok a boldogságtól! Nem gondoltam volna, mikor elkezdtem blogolni, hogy díjat fogok kapni. Azt hiszem, hogy ez lett a blog első "mérföldköve". Nagyon, de nagyon szépen köszönöm Zsófinak és Beának a jelölést, és gratulálok nekik is, megérdemelték a díjat. (:
Már nagyon izgatott vagyok, hogy kitölthessem, úgyhogy nem is húzom tovább a szót, neki is kezdek! (:
Zsófi és Bea válaszait itt olvashatjátok el: Könyvutca - Liebster Award

A kezdeményezés Németországból indult, amelyet bloggerek adják egymásnak. Leginkább azt szeretnék vele elérni, hogy az olvasók jobban megismerjék a bloggert, illetve megtudják azt is, hogy ő kiket olvas, és kiket ajánl olvasásra. Éppen ezért van egy marketing háttere is, hiszen a blogger tovább is adja a díjat, nemcsak megkapja.

A liebster szó jelentése egyébként kellemes, értékes, legkedvesebb, amely utal arra, hogy az odaítélő szívesen jár vissza az adott blogra, és éppen ezért is ajánlja. Fontos megemlíteni azt is, hogy a lánclevelekhez hasonló módon terjed, és a jelölés során nincsen semmilyen tartalmi megkötés. Nemcsak könyves, filmes blogok kaphatják meg, hanem ugyanúgy oda lehet ítélni egy kismama blognak, vagy akár egy gasztroblognak. A jelölésekkel is elárulja egy blogger magáról, hogy melyek azok a területek, amelyekről szívesen olvas. A Liebster Blog Award-ot egyébként nem kötelező továbbadni, de felesleges megszakítani a láncot, hiszen ez mindenkinek elismerést jelent, és ha valami tetszik, akkor dicsérjük meg nyugodtan. Díjat adni pedig szép gesztus.

Szabályok
- Írd meg, hogy kitől kaptad a díjat, linkeld be a posztodba a blogját!
- Írj 10 olyan dolgot magadról, ami nem köztudott!
- Válaszolj a jelölő személy által feltett kérdésekre!
- Nevezd meg az új jelölteket és tegyél fel tíz kérdést nekik!
- Értesítsd a blogokat arról, hogy díjat kaptak tőled!


Tíz dolog, amit biztos nem tudtál rólam:

1. Imádom a különleges édességeket, ilyen pl. a levendulás keksz, a sütőtökös süti, és a szelídgesztenyés kalács.
2. Minden ünnepet izgatottan várok és előre készülök rájuk, legyen szó Karácsonyról, Húsvétról, vagy esetleg másról. (:
3. Van egy szálkásszőrű tacskónk, akit Szöcskének hívnak. (Igen, alkalmazkodott a nevéhez... :D)
4. Az egyik nagy álmom, hogy eljussak Angliába, és megnézhessem a Highclere kastélyt, ahol a Downton Abbey sorozatot forgatják.
5. A másik pont a bakancslistámon az, hogy meglátogassam a kanadai Prince-Edward szigetet, ami a Lucy Maud Montgomery könyvek helyszíne.
6. Képes vagyok akár 3 órát a könyvtárban tölteni, ahol végigböngészem az összes könyvespolcot, és megpróbálom eldönteni, hogy melyik könyvet vigyem magammal. (Tipikus könyvmoly dilemma...)
7. El tudom mondani szinte az összes könyvemről, hogy milyen emlék kötődik hozzájuk, hol és mikor vettem őket.
8. A metróban mindig el szoktam képzelni, hogy kinek milyen élete lehet, vagy mit csinálhat.
9. Az egyik kedvenc sorozatom, az Anubisz házának rejtélyei, amit akárhányszor képes lennék megnézni.
10. Van 4 db dedikált könyvem: 2 db Kemese Fannitól, 1 db Leiner Laurától, és 1 db (ami a legkülönlegesebb) Szabó Magdától.

Zsófi és Bea kérdései

1. Egy könyv elolvasása után azonnal megírod az értékelésed, vagy vársz egy-két napot, hogy kialakuljon a véleményed, letisztuljanak a dolgok?
Általában, sőt mindig egyből megírom az értékelést, ha egy-két napot csúszok, az azért van, mert a tanulás mellett nincs időm blogolni. Azért írom meg közvetlen a könyv elolvasása után az értékelést, mert akkor még frissek az élmények, és a gondolatok. Ha később írom meg a kritikát, akkor általában azután jutnak az eszembe fontos dolgok, mikor már mindent elmentettem.

2. Olvasol-e két, esetleg több könyvet egyszerre?
Mindig egy könyvet szoktam olvasni, mert így sokkal jobban bele tudom élni magam a történetbe, és jobban is tudok odafigyelni a cselekményre.

3. Az első könyves kérdést nem hagyhatjuk ki. Mi volt az első (saját olvasatú) könyved?
Sajnos, erre nem emlékszem. Valószínű ez azért van, mert nálam ez egy folyamat volt. Már 2 éves koromban könyvtártag voltam, Anyával mindig oda jártunk. Az oviban már ismertem a nagy nyomtatott betűket. Szóval, nem tudok válaszolni... :/

4. Kedvenc meséd? Könyvben és filmben is szeretnénk tudni. 
A kedvenc mesém kiskoromban a Csipkerózsika, Rapunzel, Szépség és a Szörnyeteg és a Hamupipőke volt. Ezeket kellett Anyának mesélnie minden este, és ezeket olvastuk el könyvben. Filmben ezeken kívül a Hófehérkét néztem még. Igazából az összes Disney hercegnős filmet láttam, és ezek voltak a nagy kedvencek. (:

5. Mi a kedvenc zenéd és zenei stílusod?
Hmm... Ez egy nagyon jó kérdés. Az biztos, hogy nem szeretem a rock, metal, vagy disco zenét. Az előadó, akitől a legtöbb zenét szoktam hallgatni, az Taylor Swift. Szerintem neki elég jó számai vannak. Mostanában rákaptam a 8tracks-ra, ahol nagyon szép zenéket találtam. Általában filmzenék, azokat szoktam íráshoz, vagy olvasáshoz bekapcsolni.

6. Van-e olyan családtagod, aki kifogásolja, hogy túl sok időt töltesz blogolással, olvasással? 
A családomból csak a szüleim tudják, hogy blogolok és Ők teljesen támogatnak mindenben. Anya mondjuk egy kicsit fél, hogy nem jut időm a tanulásra, de Ő is szokott ötleteket adni. (:
Az olvasás mániámról mindenki tud, úgyhogy könnyű dolguk van ajándékválasztás szempontjából... :D

7. Van-e hozzád hasonló könyvmoly a családban?
A szüleim is sokat olvasnak, csak Anya könyvet és újságot is, Apa meg a gépén.

8. Milyen filmet néztél legutóbb? Tetszett-e?
Tegnap láttam egy csajos filmet, a "27 idegen igen"-t. Ha kikapcsolódásra vágyok, akkor általában ezt, meg "Az ördög Pradát visel"-t szoktam nézni. Nekem mindkettő nagyon bejön. :D

9. Kedvenc íróid?
Jodi Picoult, L.M.Montgomery, Mary Hooper, Jane Austen, Beatrix Potter, Kemese Fanni, és Richard Paul Evans.

10. Van-e valami babonád?
Kisebb koromban eléggé babonás voltam, de most szerencsére már leszoktam róla. Már a fekete macskáktól sem ijedek meg... :D

Díjazottak

Kérdéseim
  • Melyik könyvtől érezted úgy, hogy megváltoztál?
  • Melyik volt a legkülönlegesebb című könyv, amit elolvastál?
  • Melyik a legszebb emléked, ami egy könyvhöz kötődik?
  • Van valamilyen olvasós kuckód?
  • Mi a kedvenc édességed?
  • Szoktál zenét hallgatni olvasás közben?
  • A jelenben, múltban, vagy jövőben játszódó könyveket szereted?
  • Egy könyvtárlátogatás alkalmával hány könyvet szoktál kikölcsönözni?
  • Milyen érzésed kavarognak benned, mikor kölcsönkérik az egyik könyvedet?
  • Általában hasonló műfajú könyveket olvasol, vagy nyitott vagy az újdonságokra?


You Might Also Like

5 megjegyzés

  1. Nagyon jó ez a díj, mert így tényleg sok érdekes dolgot megtudhatunk egymásról. Szöcske, a tacskó - aranyos. A könyvtárlátogatással mi is így vagyunk. :) Ha azt mondjuk, hogy gyorsak vagyunk, az is egy óra. :) Nagyon érdekesek a te kérdéseid is. Az utolsó előtti különösen.. :) Te mit válaszolnál rá? :) Bea

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a több órás könyvtárlátogatás egy tipikus könyvmoly tevékenység. (:
    Az az igazság, hogy amikor kölcsönkérnek tőlem egy könyvet, akkor mindig egy kicsit megijedek, mert sosem tudom, hogy milyen állapotban fog visszatérni hozzám. Eddig szerencsére nem csalódtam azokban, akiknek odaadtam a könyveimet, remélem, hogy a jövőben sem lesznek ilyen problémáim. (:

    VálaszTörlés
  3. Sajnos én már veszítettem el könyvet úgy, hogy kölcsönkérés után nem kaptam vissza, így már leginkább csak családtagoknak adok kölcsön. Bea

    VálaszTörlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal