Summer Book Tag

június 18, 2016

Már régóta nézegettem ezt a Book Tag-et, de valahogy sosem vett rá a lélek, hogy elkészítsem. A napokban viszont kihívott Virág, úgyhogy már van is egy nyomós okom a kérdéssor kitöltésére. Köszönöm szépen a jelölést, az én kiválasztottaimat az utolsó pontnál tekinthetitek meg, de persze akárki kitöltheti, akinek van kedve hozzá!

1. Mutass egy nyárias borítójú könyvet!
Egyből a Hazudósok borítója ugrott be, hiszen a sejtelmes égbolt, és a háborgó tenger mindenkit egy forró, titkokkal teli nyári napra emlékeztet. Ajánlom mindenkinek ezt a remek olvasmányt, a regény nemcsak a 'kinézetével', hanem még a kiváló történetével is büszkélkedhet. A fordulat a könyv végén teljesen megdöbbentett, szinte kifacsarta a lelkemet... Alig bírtam utána elaludni, az agyam egyfolytában csak zakatolt. A véleményemet itt érhetitek el.

2. Válassz egy kitalált helyet, ami tökéletes célállomása lenne a nyári vakációdnak!
Ezret is fel tudnék sorolni, annyiszor gondolkoztam már ezen! Talán a legszívesebben Narniába utaznék el, hogy megismerhessem a faunokat, Aslan-t és még a többi csodálatos teremtényt. Annak ellenére, hogy imádom a disztópiákat, nem mennék el a jövőbe, hiszen ki akarna egy küzdelmekkel, és nyomorúsággal teli helyen élni?! A Prince-Edward szigetre viszont elrepülnék, ami L. M. Montgomery könyveinek szolgál színhelyül.

3. Éppen a nyaralásra mész, és a repülőn ülsz. Egy olyan regényt akarsz olvasni, ami egész úton kitart. Melyik regényt vinnéd magaddal?
Egyértelmű, hogy az Outlander-t vinném magammal. Éppen most kezdtem el, és hát szerelem első olvasásra! A világ, a szokások és a környezet lenyűgöz, meg persze dob a történet színvonalán Jamie Fraser jelenléte. Az oldalszáma sem elhanyagolható, hiszen 900 (!) oldalról van szó! Azt hiszem, ez még egy 12 órás repülőutat is kibírna. Hamarosan egy bejegyzés is felkerül róla, érdemes figyelni a blogot.

4. Nyári szomorúság gyötör - melyik vidám könyvvel csalnál mosolyt az arcodra?
Hmm... Szerintem valami Jane Austen-ra esne a választásom, mert mindig megmosolyogtat az írónő stílusa, és a történetei is fordulatosak, pörgősek. A brit férfi karakterekről már csak ne is beszéljünk. ((:
Ide még megemlíteném a Leányrablás Budapesten sorozatot, amiről azt hiszem, hogy mindenki hallott már. Böszörményi Gyula korunk egyik legnevezetesebb és tehetségesebb írója, aki eddig még nem olvasott Tőle, annak érdemes lenne hamarosan bepótolnia a hiányosságait!



5. Éppen a tengerparton ülsz, teljesen egyedül. Melyik kitalált karakter lenne a társad?
Ez egy nagyon jó kérdés, szerintem Cassie-re esne a választásom, aki az Ötödik hullám főhősnője. A visszaemlékezésekből megtudhattuk, hogy még a támadások előtt jó barát volt, és a társasága is megnevettette az embereket.

6. Egy fagyizás mellé kell egy fagyos, menő haver is. Melyik kitalált karakter lenne az ideális jelölt?
Valamelyik Jane Austen által kitalált férfi karakterrel szívesen elmennék fagyizni, bár nem tudom magamban elképzelni Mr. Darcy-t és a társait, ahogy elegáns ruhában éppen egy tölcséres fagyit fognak a kezükben. Elég vicces helyzet lenne, biztosan feszengenének egy kicsit... ("csak" egy kicsit).

7. Oszd meg a nyári őrületet, és jelölj meg pár embert!
Erre a nyári őrületre Babó Bucát hívnám ki, ha jól láttam, akkor Ő még nem válaszolt ezekre a kérdésekre. Remélem tetszett nektek ez a kis bejegyzés, én teljesen nyári hangulatba kerültem!

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. A Hazudósok nálunk még olvasás előtt áll, de már nagyon kíváncsi vagyok rá. A tökéletes célállomás amit kitaláltál számomra is tökéletes lenne.:)
    Az Outlander értékelésedre nagyon kíváncsi vagyok, mert nálunk már évek óta itt várakozik a könyvespolcon, igaz, csak az első része, de most már hamarosan sorra is kerül. :) Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Hazudósoknak érdemes nekikezdeni, főleg hogy most pont tökéletes nyári idő van hozzá! (:
      Az Outlander-ről hamarosan érkezik az értékelés, azt is érdemes kézbe venni, gyönyörű tájakra és kalandokra kalauzolt el engem, biztos nektek is tetszene. ((:

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal