Ikrek, vagy sem? | (Ki)Borító sztorik #1

július 24, 2016

Egy új rovat van születőben, mégpedig a (Ki)Borító sztorik. Ezekben a bejegyzésekben könyvborítókat fogok bemutatni különböző szempontok alapján, és pár szót, illetve a véleményt is írok hozzájuk. Amikor megkérdeztem a szülinapi nyereményjáték alkalmával, hogy milyen típusú írásokat szeretnétek olvasni a blogon, a legtöbb szavazat erre érkezett.
Ennek a rovatnak az első részében "ikerborítókat" gyűjtöttem össze nektek. Nem biztos, hogy mindegyiknek ugyanaz lesz az alapja, vannak, melyek csak stílusban, illetve színekben hasonlítanak egymásra. Nem az a célom, hogy elvegyem bárkinek is a kedvét ezeknek a könyveknek az olvasásától. Annak ellenére, hogy a borítók azonosak, még lehetnek jó, izgalmas sztorik, és lehet, hogy teljesen más hangvételű, típusú történetet mondanak el a külső hasonlóságuk ellenére. Csupán a szórakozás céljából íródnak majd ezek a bejegyzések, van egypár ötletem a többi részre is...
Érdemes egyébként végigpörgetni a képeket, mert az utolsónak van a legnagyobb csattanója! (;



Éppen az interneten nézelődtem az angol könyvek között, amikor megakadt a szemem a The square root of summer borítóján. Valahogy olyan Déjà vu érzésem volt... Később eszembe jutott, hogy megjelent nálunk egy könyv, amin ugyanez a modell látható, csak kicsit más pózban. Ha jobban megnézitek, akkor nemcsak az arca, de még a pólója is teljesen hasonló!




Ezen a két képen azt hiszem, hogy teljesen egyértelmű az "ikerség". Csupán a hátteret szerkesztették át, és az első borító kapott egy kis füst effektet. Viszont nyugodtan mondhatjuk "magunkénak" ezeket a fotókat, hiszen a képen szereplő férfi modell nem más, mint a mostanában híres Tóth Pepe, aki magyar származása ellenére külföldön is igen keresett.



Itt vannak már különbségek, de azért a hasonlóság is elég egyértelmű. Én csak egy valamit nem értek...  Miért pont ezt választották C.S.Lewis egyik könyvéhez?? Persze, értem én, hogy az almának nagy szerepe van a Bibliában, viszont egy másik borító esetleg találóbb lett volna.


Ha nem néznénk meg, ki írta ezt a két regényt, akár azt is hihetnénk, hogy ugyanarról a történetről beszélünk... Pedig egyáltalán nem. Bár stílusra a betűtípus, meg a szöveg elhelyezkedése hasonló, mégis különböznek.



Ez az egyik kedvenc összeállításom, mivel a kor, amit tükröznek, közel áll hozzám. Szerintem mindkettő varázslatos, és annak ellenére, hogy a modell és a ruhája is azonos, mégis kicsit más hangulatot közvetítenek külön-külön.


Nyugodtan állíthatjuk, hogy a mi borítónk nyerte a "szépségversenyt" a testvérével szemben. Ha jobban megnézzük a képeket, akkor láthatjuk, hogy a lány nem ugyanaz, még ha a hasonlóságuk tagadhatatlan is. Más pózban tartják a kezüket, és a hajkoszorújuk is eltérő.


Ahogy ígértem, a végére tartogattam a legütősebb képet... Azt hiszem, ide nem kellenek szavak, csak annyit említenék meg, hogy az Evermore-hoz, és a North of beautiful-hoz is a Könyvmolyképző kiadó által juthatunk hozzá, viszont az Evermore borítóképén szerencsére kicsit alakítottak (katt ide, ha meg szeretnéd tekinteni a magyar változatot). Bár nekem az eredeti jobban tetszett, azért örülök, hogy nem hasonlóan jelent meg a két könyv.

Hamarosan jelentkezek a következő résszel, abban viszont nem ikerborítókat fogok bemutatni. Remélem, hogy tetszik majd nektek ez a rovat, én nagyon sokat nevettem az összeállítása közben. (:

You Might Also Like

12 megjegyzés

  1. Szia,
    Figyelmedbe ajánlom a cikkhez még két könyv borítóját is, a címük pedig Rebecca Hamilton - Öröklétű (The forever gril) és J.A.Redmerski - A soha határa (The edge of never)
    A nagyon tetszik a cikked, örülök, hogy ráakadtam a blogodra. Sok olvasót kívánok neked. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a tippet és a dicséretet, elképesztő a hasonlóság! Ha esetleg találok még "ikreket", akkor lehet, hogy csinálok még ilyen típusú borítós bejegyzést, és akkor abba mindenképp beleteszem majd! ((:

      Törlés
  2. Nagyon jópofa poszt lett, gratu hozzá ^^
    Utána jutott eszembe, hogy én is találtam egy ilyen "ikerborítót", méghozzá Jay Asher Tizenhárom okom volt c. könyve és Aprilynne Pike Earthbound-ja ilyen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, jó sokat kellet keresgélnem. ((:
      Húú, köszi az ötletet, remélem nem gond, ha megemlítem majd a második részben ezt a két borítót. :)

      Törlés
  3. Sztella Tzitziosz Pepe modell társa is magyar, csak görög vér is van benne. Lásd: a neve :) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is gondoltam, hogy a barátnője magyar! Azt hittem, hogy 100%-ig görög... :D

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Hali!
    Eddig én is csak a Moon_Regen által említett Soha határa/Az örökéletű borítópárost fedeztem fel, de ezek itt... ráadásul így egymás mellé téve... mennyi van! Nagyon jól összeválogattad őket :D
    Ha összejön megint egy kosárra való iker, ne habozz :D <- avagy jó lenne olvasni/nézni még hasonlókat :D

    üdv, Zsazsi :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszett ez a válogatás, már gyűjtöttem pár "ikret". :D

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal