Mérföldkövek egy csokorban | Blogszülinap 2016

július 20, 2016

Hogyan is kezdődött ez a csodálatos kaland?
Tavaly nyáron, július 20.-án, egy meleg nyári napon, amikor nem lehetett semmit sem csinálni a hőségtől, úgy döntöttem, hogy megnyitom a blogom "kapuját". Nem akkor fogalmazódott bennem meg ez a dolog, már régebben is azon járt az agyam, hogy egyes könyvekről alkotott véleményemet érdemes lenne megörökíteni valamilyen formában. A papír formátum ötletét hamar elvetettem, mivel nekem sosem mentek a naplóíráshoz hasonló folyamatok. Így maradt végül az internetes oldal gondolata, ami azért is tetszett nagyon, mert akkor a többi emberhez, könyvmolyhoz is eljutnak a véleményeim, kritikáim, így esetleg tudnék tanácsot adni másoknak, nemcsak a magam szórakoztatására írnék.
Napokig elszöszmötöltem az első design-nal, akkor még nem ismertem profibb képszerkesztőket, és oldalakat, ahol segítséget, praktikákat adnak a blogosoknak. De emlékszem, nagyon büszke voltam a munkámra, mivel a személyiségemet tükrözte. Ha gondoljátok, akkor tekintsétek meg az első fejlécképet ide kattintva.
Az oldalam indítását július 20.-ától számítom, mert akkor raktam fel az első könyvértékelésemet, Celia Rees-től a Farkasszemet. Jöttek az első kommentek, amiben arra bíztattak engem, hogy folytassam csak tovább a blogomat. A megjegyzéseket a feliratkozók követték, iszonyúan boldog és hálás voltam a bíztató szavakért.


Barátokkal is gazdagabb lettem, álmomban sem gondoltam volna, hogy interneten fogok beszélgetni ilyen kedves emberekkel, és találkozni fogok néhányukkal élőben is. Szeretném megköszönni a rengeteg támogatást Zsófinak és Beának, Annie-nek, és Babó Bucának. Rájuk mindig számíthattam, segítőkészek és kedvesek, a nevükre kattintva betérhettek az oldalaikra. (:
Na de most térjünk is rá a "mérföldkövekre", hiszen ennek a bejegyzésnek az a célja, hogy egy kis "időutazásra" hívjalak benneteket, és végigvegyük a blog legszebb pillanatait a nyitástól kezdve.
Kemese Fanni sorozatával 2015 áprilisában ismerkedtem meg, azóta már többször is újraolvastam a könyveit, és ellátogatok minden könyves eseményre, ahol Ő ott van. Sok kérdés vetődött fel bennem az olvasás során, ezért gondoltam, hogy készítek vele egy interjút. Elmondhatatlan örömet éreztem, mikor beleegyezett ebbe az ötletbe, és elküldte a válaszait. Ezt éltem meg az első "nagyobb" sikeremnek. Az még hab volt a tortán, hogy megosztotta ezt a hírt a Facebook, illetve a blog oldalán.



A következő "sikeremnek" az adventi nyereményjátékot tekintem, mivel a blogger barátnőim (akiket fent is említettem) elvállalták, hogy velem tartanak az egész adventi időszak alatt tartó játékra. Nagyon sok jó ötletet adtak, annyira jól esett, hogy Ők is olyan lelkesek voltak, mint én! (:

A következő nyereményjátékot márciusban tartottam, amikor kisorsoltam Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten c. könyvét. Ez volt a legsikeresebb játékom, a legtöbben erre jelentkeztek, amit nem csodálok, hiszen az Ambrózy báró esetei sorozat újabb, és újabb köteteit mindenki kitörő lelkesedéssel fogadja. Ezalatt az időszak alatt lett meg nemcsak a 100, hanem a 150 feliratkozóm!


Azt hiszem, talán az április volt a legpörgősebb, és legeseménydúsabb hónap a blog életében, hiszen a Könyvfesztiválon mindig különleges dolgok történnek. Írtam is róla egy élménybeszámolót, ha érdekel titeket, akkor kattintsatok ide.
Na de miért is számítom ezt az eseményt az egyik mérföldkövemnek? Először talán azt említem, hogy találkozhattam Böszörményi Gyulával, akivel a dedikálás keretében aláírattam az Ambrózy báró sorozat köteteit. Saját készítésű könyvjelzőt is adtam neki, majd pedig azt kérte tőlem, hogy én, mint egyszerű olvasója írjak alá neki (!). Eszméletlen jólesett ez a gesztus, arról pedig ne is beszéljünk, hogy több könyvjelzőt is dedikált nekem a hosszú sor ellenére (ezt sorsoltam nektek ki egy nyereményjátékon). Képek is készültek, amik felkerültek a hivatalos oldalára egy vicces szöveggel mellékelve. ((:

Katt a képre a nagyobb méretért, illetve olvashatóságért.

Emellett még az a megtiszteltetés ért, hogy az író maga lájkolta a Könyvfesztiválos képeimet, a sorozat hivatalos oldala pedig a Varázstinta oldalát.

A fesztiválon nemcsak Böszörményi Gyulával találkoztam, hanem még Kemese Fanni írónővel is. Mivel kicsit csúszott a dedikálás, Fannit a nagy tömegben sikerült észrevennem, így odamentem hozzá, hogy megkérjem, írja alá Ő is a saját készítésű könyvjelzőimet. Neki is nagyon tetszettek, hozzájárult a nyereményjátékhoz egy-egy Pippás, és Mya-s könyvborítós könyvjelzővel. Az igazi meglepetés csak ezután következett, amikor láttam a közösségi oldalakon, hogy az írónő az összes oldalára (Instagram, Facebook, blog...) feltette a velem készült képet, vagy pedig a könyvjelzőimről, illetve a nyereményjátékról osztotta meg a tudnivalókat. A Könyvmolyképző Kiadó is bőven tett fel képeket a Könyvfesztiválról, nagyon megdöbbentem, de egyben boldog is voltam, amikor megláttam, hogy feltették a facebook oldalukra a Fannival készült közös képemet.

Katt a képre nagyobb méretért, illetve olvashatóságért.

Májusban egy újabb magyar írónővel ismerkedtem meg, Zakály Viktóriával. A Szívritmuszavar sorozat belopta magát a szívembe, fel is tettem a két kritikát az oldalamra, amit végül a blog facebookján is megosztottam. Az írónő ezt tovább osztotta a saját profilján ajánlva a követőinek, és ha ez még nem lenne elég, akkor lájkolta a facebook oldalamat. Később vele is készült egy interjú, ami szintén látható a nemcsak nálam, hanem nála is.

Katt a képre a nagyobb méretért, illetve olvashatóságért.

A június legnagyobb horderejű eseménye a Könyvhét, amin idén vettem részt hosszú évek óta először. Szokás szerint Kemese Fannihoz, illetve most már Zakály Viktóriához vezetett az utam, mindkét írónő tett rám egy-két utalást a közösségi oldalukon.
Az élménybeszámlómat itt érhetitek el.


A bejegyzés végére hagytam azokat az emlékeket, amiknek sajnos nem tudom a dátumát, illetve egyik írásomban sem "jelentek meg". A két szélső képen kedves szavakat olvashattak a blogomról, középen pedig megtalálhatjátok az oldal téli fejlécképet könyvjelzőként kinyomtatva (legfelsők között), amit egy kedves molyos tag készített a családjának, barátainak karácsonyra.

Katt a képre nagyobb méretért, illetve olvashatóságért.
Ennyi lett volna a nosztalgiázás, visszanézve nagyon megbántam volna, ha nem kezdek bele a blogolásba. Egyébként így, hogy eltelt egy év, döbbenettel tölt el, hogy szinte egyszer sem hanyagoltam el az oldalt, illetve nem volt bennem olyan érzés, hogy "minek folytassam?!" Új embereket, írókat ismertem meg közelebbről, és talán én is jobban ki tudom már fejezni magam az írás segítségével, mint régebben. Remélem, hogy sok ilyen bejegyzést írhatok még meg, és emlékekben gazdag évek várnak még az oldalra, illetve vele együtt rám is. Köszönöm szépen Kemese Fanninak, Zakály Viktóriának, Böszörményi Gyulának, Zsófinak és Beának, Annie-nek, Babó Bucának, és még sokan másoknak, hogy hozzájárultak ehhez a gyönyörű, és egyben felejthetetlen első évhez!

You Might Also Like

9 megjegyzés

  1. Nagyon boldog blogszülinapot kívánunk, valóban sajnálhattad volna, ha nem indítod el egy évvel ezelőtt a blogod. És veled együtt mi is sajnálhattuk volna, mert egy jedves, bájos, intelligens, értékes bloggal lettünk volna szegényebbek. Szeretek hozzád betérni, szeretem olvasni az értékeléseidet. A Montgomery Anne sorozatát neked köszönhetem, olyan rajongással és szeretettel írtál róla, hogy szinte azonnal beszereztem én is. Hogy aztán én is rajongással írhassak róla. :D Jó pár könyv csücsül még a várólistánkon, neked köszönhetően. Sok-sok ilyen szuper évet kívánok még a blognak! Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jedves=kedves. :)
      A bejegyzés is szuper lett, látszik, hogy alapos és sok munka van benne. Gratula! :)

      Törlés
    2. Nagyon szépen köszönöm ezeket a kedves, és szívhez szóló szavakat, boldogság számomra, hogy megszerettettem veled az Anne Shirley sorozatot, és még sikerült sok könyvre felkelteni az érdeklődésedet. Ti is adtok ám bőven ötleteket nekem, én az Elefántsuttogó miatt vagyok nagyon hálás, azóta az a könyv körbejárt a családban. (:
      További sok sikert, és örömöt kívánok Nektek a blogolásban, nagyon jó anya-lánya páros vagytok! (:

      Törlés
  2. Boldog blogszülinapot kívánok! Nagyon örülök, hogy elindítottad az oldalt, szeretem olvasni a blogodat, mindig öröm ide betérni! Rengeteg érdekesnek tűnő könyvet fedeztem már fel az oldaladon, amikért külön hálás vagyok :))
    Remélem, még rengeteg blogszülinapról fogsz nekünk beszámolni! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! ((:
      Én is szeretem ám a Te oldaladat olvasgatni, olyan könyvekről írsz, amik ne "tucat-olvasmányok", mégis rá tudod venni az embereket az "azonnal be kell szerezni" életérzésre, ami nem kis dolog! Nagy élmény volt élőben is összefutni, remélem, hogy találkozunk legközelebb is egy könyves esemény keretében! (:

      Törlés
  3. Még egyszer is nagyon boldog blogszületésnapot kívánnék. Sokáig kitartó lendületet is csomagolnék hozzá. Csak így tovább. Én is nagyon örülök, hogy ilyen fantasztikus embert ismerhettem meg benned, akivel öröm együtt dolgozni. Akkor lenne még teljesebb, ha virtuális teret átlépve élőben is össze tudnánk futni. De ami késik, nem múlik. Sok további alkotással teli évet kívánok neked! Ne lankadjon a viktoriánus kor iránt érzett lelkesedésed, mellyel tudod, hogy nem vagy egyedül :))
    Nagy ölelést küld a távolból
    Babó Buca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy, hogy lendületet küldesz nekem, én sok-sok jó ötlettel, és kitartással viszonoznám! (:
      Veled is egy élmény volt együtt dolgozni, remélem, hogy esetleg a további közös projektek mellet össze tudunk hozni egy találkozót is. Ne aggódj, biztos, hogy nem fog lankadni a viktoriánus kor utáni lelkesedésem, boldog vagyok, hogy ebben a témában, és még sok mindenben barátra találtam. (:
      *virtuális ölelés viszonzása*

      Törlés
  4. Nagyon boldog blogszülinapot, és további sok sikert és kitartást a bloghoz :) Elképesztő, mennyit haladtál, értél el vele csupán egy év alatt, ezt megmagyarázza, hogy nagyon értesz ahhoz, amit csinálsz, jó tőled olvasni :)

    Pussz,
    Virág

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon jól esik ezt hallani! (:
      Te is egyedi, és ügyes vagy, mindig szoktam olvasni a film-, és zeneajánlóidat. ((:

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal