Rajongók által készített könyvborítók | Ki(Borító) sztorik #2

július 28, 2016

Az előző bejegyzésnek óriási sikere volt (pár óra alatt többen tekintettétek meg, mint a nyereményjátékot), ezért úgy gondoltam, hogy hamar hozom is a második részt, amiben fan made (rajongói alkotások) borítókat mutatok be.


A legszebb alkotásokat a Párválasztó sorozattal kapcsolatosan találtam, nagyon nehéz volt kiválasztani ezt a pár borítót, melyek fent láthatóak. Az első képen a most nemrég megjelent The Crown- A korona borítója látható. Be kell vallanom, ez nekem sokkal jobban tetszik, mint a hivatalos, megjelent borító. Nem annyira rózsaszínes, fodros, ráadásul még a modell is szebb rajta. A következő képen a Koronahercegnő rajongó alkotása látható, ami könnyen megállná a helyét a sorozat borítói között. A piros ruhás lány képe a kedvenceim között foglal helyet, annak ellenére, hogy nem nagyon vagyok oda ezért az erőteljes színért. Mindenesetre passzol a címhez, a tiszteletet parancsoló kifejezés jutott az eszembe, mikor találkoztam ezzel a borítóval. És végül, de nem utolsó sorban a következő alkotás szerintem a legprofibb mind közül. Ha jól emlékszem, régebben Kiera Cass, a sorozat írónője, egyszer megdicsérte  ezt a képet valamelyik közösségi oldalán.



Nemcsak könyvborítókra, hanem filmes borítókra is akadtam. A zöldes kép egyszerűen fantasztikusan néz ki, nagyszerűen átadja a könyv hangulatát. A középső alkotás egy GIF akart volna lenni, csak sajnos nem tudtam elmenteni úgy, hogy megőrizze az eredeti formátumát, de azt el kell ismerni, hogy így "egyszerűen" is bámulatos!


Most nemrég jelent meg nálunk a Mara Dyer eszmélésének a második rész a Könyvmolyképző kiadónál, így gondoltam, hogy keresek ehhez a könyvsorozathoz is képeket. Az első és utolsó borítón a trilógia harmadik része látható, középen pedig az első rész. Lehet, hogy valakinek ismerős az első kép, először én is azt hittem, hogy ez az eredeti borító, pedig nem. Szerintem ez jobb választás lett volna.
Azt vettem észre, hogy csomóan úgy képzelik el Mara Dyert, mint Kaya Scodelario-t, aki az itteni képeken is látható.


Az Éhezők Viadaláról számtalan alkotást találtam, de ezeket véltem a legkifejezőbbeknek, legütősebbeknek. A két szélső képen fecsegőposzáta látható, középen pedig egy karikatúrára emlékeztető rajz, ami éppen egy arénában szereplő mozzanatot ábrázol.


A Végzet Ereklyéi sorozat nemcsak külföldön, hanem hazánkban is már nagy népszerűségnek örvend, ezért gondoltam, hogy ehhez kapcsolódóan is hozok egy-két képet. A két szélső borító az előbb említett sorozathoz kapcsolódik, a középső viszont már egy új történet. Hamarosan nálunk is megjelenik a Lady Midnight, és bár szerintem az eredeti borítót nem lehet "überelni", azért ez az alkotás is említésre méltó. A cím arany színét kicserélném esetleg egy sötétebb türkizre, vagy kékre.


Tudom, tudom... A Twilight-ot nem mindenki szereti, egész nagy ellentábora van ennek a sorozatnak. Mégis úgy gondoltam, hogy beteszem ezt a válogatást a bejegyzésbe, hiszen pár éve elég meghatározó része volt ez a történet az életemnek.
Az első képen az "örökre elfelejtett" Midnight Sun rajongói borítója látható, ami eredetileg a sorozat ötödik része lett volna, elmesélve újra az első részt Edward szemszögéből. Az írónő félbehagyta a regényt, és többször is nyilatkozta már, hogy soha nem fogja befejezni... Viszont Stephenie Meyer hivatalos oldaláról letölthető az a pár fejezet, amit már megírt (ha szeretnél az oldalára betérni, akkor kattints ide.)

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Azok a Párválasztó borítók olyan gyönyörűek *-* Több kedvet kaptam az olvasáshoz ezekkel, mint az igaziakkal :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak ámultam és bámultam, elképesztően szép, és igényes munkák! ((:

      Törlés
  2. A Párválasztósokért oda meg vissza vagyok, gyönyörűek ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon sok, szép rajongói-borítót találtam, iszonyúan nehéz volt kiválasztani közülük párat. (:

      Törlés
  3. A Párválasztós borítók eszméletlenül gyönyörűek, főleg az első és az utolsó vett le a lábamról.
    Egyébként a középső Hunger Games is iszonyú hangulatos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Hunger Games-es válogatás nekem is nagy kedvencem, és a középső az főleg bámulatos. Csak másodjára vettem észre, hogy a fák árnyékaiban kapitóliumos emberek vannak, szerintem ezzel nagyszerűen visszaadták a "viadalos" hangulatot.

      Törlés
  4. Nagyon jó ötlet volt elindítani ezt a rovatot, szerintem jól sikerült. :) A Párválasztó borítók pedig meseszépek, nekem sokkal jobban tetszenek, mint az eredetiek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik ez a sorozat, egyébként szerintem is sokkal szebbek a Párválasztós alkotások, mint az eredetiek. ((:

      Törlés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal