Őszi visszatekintő #12 | 2018

december 01, 2018


Amilyen gyorsan kezdődött a szeptember, olyan gyorsan megérkeztünk az ősz utolsó napjához... Az elmúlt három hónapot abszolút a dolgos napok jellemezték, rengeteg mindenre kellett készülnöm, most kezd bennem igazán tudatosulni, hogy az érettségi évében vagyunk. Ez sajnos igazán rányomta a bélyegét az oldalra, olvasásra is, biztosan észrevettétek, hogy nem ez az időszak volt a legaktívabb a blog történelmében. De sajnos néha még a számunkra egyik legkedvesebb hobbit is be kell áldozni a siker érdekében, a lelkiismeretem is teljes erejéből jelezne, ha nem tennék meg mindent a jövőm érdekében. Egy nagyon nagy álmot dédelgetek a továbbtanulással kapcsolatban, körülbelül annyi pontot kell összegyűjtenem, mintha orvosnak készülnék, éppen ezért nem engedhetek meg magamnak lazsálást. ↓↓

Sikerült megcsinálnom életem első nyelvvizsgáját (angol, B2), keddenként esti, intenzív érettségi előkészítőre járok, pár napja megcsináltam a német nyelvvizsga írásbeli részét (az írásbeli felére már biztosan megvan a C1-es szint), majd pedig a Kutató Diákok Konferenciája következett, ahol egy előadóként léptem fel, és a blogolásról beszéltem, mint a könyvkultúra megmentőjéről... A prezentációm nagyon jól sikerült, rengetegen gratuláltak, beszélgettek velem a témámról. Sőt, lehet, hogy egy vidéki iskolában is beszélek majd a blogomról, meghívtak vendégelőadónak, ugyanis abban az iskolában szintén sokan vezetnek internetes oldalt. Úgyhogy ezt az egész eseményt abszolút pozitív élményként könyvelhettem el, megbántam volna, ha kihagyom ezt a lehetőséget.
Végre találkozhattam Balogh Boglárkával, aki egy élménybeszámolót tartott az utazásairól egy kiállításmegnyitóval egybekötve. A történetei nagyon érdekesek voltak, gyönyörű fotókkal egészítette ki őket.
✽✽✽

Ami a beszerzéseket illeti, nagyon elégedett vagyok magammal, sikerült visszafognom a vásárlási lázamat, csupán hat kötettel gazdagítottam a gyűjteményemet. Ráadásul ezekből egy terhelte a saját pénztárcámat, sok recenziót vállaltam be kiadóktól, illetve ajándékba is kaptam két könyvet. Lássuk is a listát:


↪ Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi!
↪ Holch Gábor: Ez a város egy távoli bolygó (Az értékelésem itt olvasható)
↪ Kate Furnivall: Az orosz szerető
↪ Michelle Marly: Coco Chanel és a szerelem illata (Az értékelésem itt olvasható)
↪ Jodi Picoult: Életszikra (Az értékelésem itt olvasható)
↪ Anna Onichimowska: A világ tíz égtája

Milyen terveim vannak előkészületben az év végére, de legfőképpen 2019-re nézve? Már külön listát vezetek a bejegyzésötleteimről, bár (ahogy a bevezetőben is említettem) nem lesz az elkövetkezendő időszak gyalog galopp, igyekszem majd a pihenős óráimat írásra fordítani. De még mindig nagyon jó helyzetben vagyok, ugyanis inkább szabadidőből legyen kevés, mint motivációból és inspirációból. Nem szeretnék túl sok mindent elárulni ezekről a bejegyzésekről, hassanak majd a meglepetés erejével. Lesz olyan köztük, amelyeket már megszokhattatok tőlem, de kipróbálom magamat egy-két újdonságban is, már ami a posztokat illeti. Annyit megsúgok, hogy várható egy kisebb adventi nyereményjáték, szeretném ezt az évet a blogolás szempontjából egy ilyesfajta „ünnepléssel” lezárni. Pár karácsonyi írás is tervben van, remélem, hogy sikerül őket megvalósítanom minél előbb.
Lelkesen és reményteljesen indulok neki a három téli hónapnak, amelyek rengeteg kihívást  és programot tartogatnak számomra! Viszlát gyönyörű ősz - üdvözöllek újra kedves, meghitt tél!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal