Nyári könyvmegjelenésekre várva | 2017

június 05, 2017

Bár az idei év egyik fogadalma az volt, hogy a vásárlási-mániámnak gátat szabok olvasnivalók terén, sajnos eddig igen nagy kudarcot vallottam... Ráadásul ennek a bejegyzésnek az apropója a Könyvhét, illetve az elkövetkezendő három hónap. Remek megjelenések várhatóak, melyeket szerettem volna egy helyre összegyűjteni Nektek, és magamnak is, hátha sikerül kedvet varázsolnom egy-két olvasmányhoz. ↓↓

1. Lauern Fern Watt: Egy kutya bakancslistája
Mikor megláttam ezt a könyvet, és elolvastam a fülszövegét is, tudtam, hogy mindenképp a polcomon lesz a helye. Tipikusan olyan ez a regény, melynek minden szavába beleszeretnék, ugyanakkor nehéz is lenne haladnom vele, hiszen egyrészről érintett vagyok a témában, másrészről biztosan krokodilkönnyeket fogok hullajtani...
Ez ​az egyedülálló, bájos, hol mulatságos, hol pedig szívbe markoló történet a legjobb bizonyossága annak, hogyan inspirálnak minket négylábú társaink. Gizelle élete lenyűgözően szép lecke arról, amit a kedvenceink tanítanak nekünk: élvezzük a kalandokat, szeressünk feltétel nélkül, és váljunk olyan emberré, amilyenek szívünk mélyén mindig is lenni szerettünk volna. Lauren magával viszi termetes, angol masztiff kutyáját a főiskolára, majd később első, aprócska New York-i lakásába is – mert Gizelle nemcsak egy kutya, hanem lakótárs, lánytestvér, a legbizalmasabb barát, futó- és étkezőpartner is. Gizelle és Lauren együtt élik át az első szerelmet, az első munkahely kihívásait, a lány anyjának küzdelmeit a drog- és alkoholfüggéssel, és a nagyvárosban való felnőtté válás minden örömét és nehézségét. Ám Gizelle váratlanul megbetegszik, és Laurennek hirtelen szembesülnie kell azzal, hogy leghűségesebb társa élete nem tart örökké. Készít egy bakancslistát, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a számukra hátralévő közös időből… (Megjelenés időpontja: június 1.)

2. Jenna Evans Welch: Love and Gelato - Firenzei nyár
Majd kiugrottam a bőrömből örömömben, hogy ezt a regényt nálunk is kiadják, hiszen a történetet nem más írta, mint Richard Paul Evans (Hol lehet Noel?, Kegyelem, Karácsonyi doboz) a szintén híres író lánya! Biztos vagyok benne, hogy Jenna Evans örökölte az apja tehetségét, már alig várom, hogy összehasonlíthassam a stílusukat. A cselekmény is izgalmasnak hangzik, igazi nyári olvasmányról van szó.
Lina ​az idei nyarat Toszkánában tölti, jóllehet, eleinte semmilyen érdeklődést nem mutat az ország napsütötte, varázslatos tájai iránt. Csupán édesanyja utolsó kívánságának eleget téve érkezett addig nem látott apjához. De milyen apa az olyan, aki tizenhat évig a gyereke felé sem néz? Lina ezért nem is vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet. Aztán a kezébe kerül egy napló, amit édesanyja az itáliai tartózkodása idején vezetett. A lány előtt hirtelen feltárul egy csodás világ, amely titkos románccal, műalkotásokkal és eldugott pékségekkel van teli. Mindez arra ösztönzi Linát, hogy újdonsült barátjával, Rennel, anyja nyomdokain haladva felfedjen egy titkot, melyről már rég tudomást kellett volna szereznie. A titok pedig azonnal más megvilágításba helyezi az anyjáról, az apjáról, sőt még az önmagáról alkotott képet is. Valaki egyszer azt mondta neki, hogy az emberek a szerelem és a fagylalt miatt mennek Olaszországba – néha azonban ennél sokkal többet találnak. (Megjelenés időpontja: június 17.)

3. Jodi Picoult: Apró csodák
Jodi Picoult az egyik kedvenc írónőm, így nem is kérdés, hogy ez a könyv is gazdagítani fogja a gyűjteményemet. Boldog vagyok, hogy az Athenaeum kiadó évente több regényt is kiad az írónő tollából, természetes, hogy nagy rajongóként sorra is kerítem őket.
Ruth ​Jefferson már több mint húsz éve dolgozik szülész szakápolóként egy connecticuti kórházban, amikor egy újszülött vizsgálatát követően váratlanul másik páciens mellé osztják be. Az újszülött szülei a fehér felsőbbrendűséget hirdetik, ezért nem akarják, hogy az afroamerikai Ruth akár csak hozzáérjen a gyermekükhöz. A kórház helyt ad a kérelmüknek, másnap azonban a kisbaba életveszélyes állapotba kerül, miközben egyedül Ruth tartózkodik a csecsemőszobában. Engedelmeskedjen a főnöke utasításának, vagy avatkozzon közbe? Ruth habozik megkezdeni az újraélesztést, s ennek eredményeként emberöléssel vádolják. Kennedy McQuarrie közvédő vállalja az ügyét, de már a legelején váratlan tanáccsal szolgál: ragaszkodik ahhoz, hogy faji kérdések szóba sem kerülhetnek a bíróságon. Ruth, aki értetlenül áll a döntés előtt, próbálja folytatni az életét – már csak kamasz fia érdekében is –, miközben az ügye egyre nagyobb port kavar. Miután megkezdődik a tárgyalás, Ruthnak és Kennedynek ki kell vívnia egymás bizalmát, ám eközben mindketten szembesülnek azzal, hogy talán alapvetően elhibázott minden, amit a másikról – s önmagukról – tudni véltek. (Megjelenés időpontja: július 3.)

4. Erlin Kagge: Csend a zaj korában
Nem vagyok még benne biztos, hogy ezt a könyvet is be fogom szerezni majd a Könyvhéten, viszont biztosan elolvasom majd a közeljövőben. Érdekes témát dolgoz fel, olyat, amelyről többet kellene beszélnünk a rohanó világunkban.
Erling Kagge norvég felfedező, hegymászó, esszéista, könyvkiadó, műgyűjtő. Elsőként vágott neki egyedül a Déli-sarknak. Ő az egyetlen kortárs felfedező, aki megjárta a Föld mindhárom pólusát: járt az Északi-sarkon, a Déli-sarkon és az Everesten.
Csendről szóló, személyes hangvételű könyvének megírására a kamasz lányaival folytatott beszélgetés és egy ennek hatására tartott egyetemi előadás inspirálta. Három kérdésre kereste a választ: Mi a csend? Hol van? Miért fontosabb, mint valaha? A kivételes tapasztalatokkal rendelkező szerző, aki utazásai során számtalanszor megélte az elhagyatottságérzés és magány jó néhány pillanatát, 33-féle módon közelíti meg a csend fogalmát. (Megjelenés időpontja: júniusban valamikor, még nincsen pontos dátum)

5. Alexandra Bracken: Az idő vándorai
Biztos vagyok benne, hogy a magyar megjelenést látva nem csak nekem volt ismerős ez a borító. Minden külföldi instagram, vagy youtube oldalon szembe jött már velem ez az olvasmány. Szóval más országokban igen nagy népszerűségnek örvend a történet, kíváncsi vagyok, hogy mi lehet ez a nagy felhajtás körülötte. Legfőképpen ezért került fel a kívánságlistámra.
A ​17 éves Henrietta kiválóan hegedül, ez az élete, és kész ezért bármit feláldozni. Ám egy tragédia rádöbbenti, hogy az emberek a zenénél is fontosabbak. Ezért megpróbálja helyrehozni megromlott kapcsolatukat szerelmével, és megtalálni az egyensúlyt az életében. Etta lehetőséget kap rá, hogy a New York-i Metropolitan Múzeumban hegedülhessen. A koncert előtt azonban olyasmi történik, amire sohasem számított. Az egyik percben még a folyosón van, a következő pillanatban arra eszmél, hogy egy tengeri csata részese. Az Ardent hajón találja magát az Atlanti-óceán kellős közepén. Az év, amit írnak pedig 1776, mikor egy pillanat alatt minden megváltozik… Kiderül, hogy Etta képes utazni az időben. Hamarosan az is világossá válik a lány számára, hogy okkal került a hajóra. Egyedül ő tudja megtalálni azt a különleges tárgyat, ami képes megmutatni a világok közötti átjárókat. Ezzel kezdetét veszi egy őrült kaland, melyben Nicholas, a jóképű kalóz lesz a lány segítője és védelmezője. Útjuk során Etta lassan felfedezi különleges képességét, megismeri az időutazók világát, feltárja a múlt titkait, és eközben egyre közelebb kerül Nicholashoz. De gonosz erők azzal fenyegetnek, hogy elválasztják Ettát nemcsak a fiútól, hanem a hazatérés lehetőségétől is, méghozzá örökre. (Megjelenés időpontja: június 14.)

Én ezeket a megjelenéseket várom a legjobban, remélem, sikerül majd a legtöbbjüket beszereznem. Ti milyen új könyvek miatt vagytok izgatottak? Ajánlanátok esetleg Ti is nekem valami friss kiadást?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Legolvasottabb bejegyzések

A blog rendszeres olvasói

Facebook oldal